Ter Stegen: Postali smo dosta jači tim od Neymarovog odlaska

Njemački golman za španske medije

Ter Stegen: Postali smo dosta jači tim od Neymarovog odlaska

Endin Čaušević

Njemački golman Marc-Andre ter Stegen brani u fantastičnoj formi u dosadašnjem dijelu sezone i sigurno je jedan od najzaslužniji za dobre rezultate katalonskog kluba.

Iako su mnogi vjerovali da će Barcelona biti znatno oslabljena nakon što je pred početak sezone Neymar odlučio da potpiše za PSG. Međutim, dolaskom Ernesta Valverdea na klubu ovog kluba je promijenio dosta toga i ekipa izgleda mnogo bolje na terenu nego u prethodnoj sezoni.

Ter Stegen je izjavio da je suvišno pričati o tome kakav je Neymar fudbaler, ali je priznao da vjeruje da ekipa igra dosta bolje nakon njegovog odlaska u PSG. Mnogo više pažnje posvetilo se defanzivi što nije bio baš slučaj u prethodnim sezonama.

"Neymar je fantastičan i bio je veoma važan član naše ekipe. Razumijemo zašto je otišao i ne može mu se ništa prigovoriti. Ipak, vjerujem da smo sada jača ekipa jer se promijenio i naš stil igre. Dosta toga smo popravili u defanzivi i to je ono što nam je falilo. Vjerujem da ova ekipa može napraviti mnogo toga", rekao je Ter Stegen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi