Ovrebo oživio stare rane navijača Chelseaja: Ništa strašno, jednostavno nije bio moj dan

Krvnik Chelseaja

Ovrebo oživio stare rane navijača Chelseaja: Ništa strašno, jednostavno nije bio moj dan

E. Škorić

Tom Henning Ovrebo je sudija kojeg po lošem pamte navijači Chelseaja, pošto ih je "oštetio" 2009. godine protiv Barcelone.

Barcelona je te godine u dva suserta polufinala izbacila Chelsea, ali revanš je donio neke kontroverzne situacije. Norvežanin je na pomenutoj utakmici propustio da dosudi bar dva jedanaesterca za londonski klub u revanšu na Stamford Bridgeu. Barcelona se plasirala u finale zahvaljujući golu u gostima, pošto je na 1:1 izjednačio Andres Iniesta.

Navijači Chelseaja su mu prijetili i on je to u razgovoru za Marcu još jednom priznao.

"To stvarno nije bio moj najbolji dan, ali te greške se dešavaju sudijama. Poenad se dese igračima ili treneru, ali ne mogu biti ponosan na ono što se događalo", kazao je Ovrebo, dodavši:

"Bilo je nekoliko grešaka i svi će imati svoje mišljenje o spornim situacijama. Ponavljam, to se desi i igračima, trenerima, pa nikome ništa. Ponosan sam da sam imao dugu i uspješnu karijeri i što sam bio među elitom".

"Nakon meča nisam razgovarao s nogometašima, samo sam dostojanstveno napustio teren i otišao u svlačionicu", prisjeća se Ovrebo.

"Naravno, sjećam se da smo se probijali do hotela i mnogi su mene i moje kolege mrzili. Morali smo se čuvati narednih dana. Tada su mi pristizale prijetnje smrću od strane navijača Cheleaja. Bilo je žestoko 2012. godine, ali sada je sve u redu. Sve je zaboravljeno", ističe Ovrebo, pa zaključujue:

"I nakon ovog intervjua neki navijači će me se sjetiti, no ja stvarno nemam nikakve probleme. Ljudi mogu da rade ono što žele. Prihvatio sam svoje greške i sada imam miran i sretan život u Oslu".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Chelsea i Barcelona u utorak navečer igraju na Stamford Bridgeu novi meč, prvi od dva u ovogodišnjoj osmini finala Lige prvaka.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi