Terim pobjedom proslavio povratak na klupu, Jahović ponovo pogodio

Galatasaray bolji od Goztepea

Terim pobjedom proslavio povratak na klupu, Jahović ponovo pogodio

Fudbaleri Galatasarayja su danas u 17. kolu turske Super lige savladali Goztepe rezultatom 3:1 i tako se vratili na drugo mjesto na tabeli.

Terimov povratnički meč na klupu Galate nije počeo dobro, s obzirom da su gosti već u 9. minuti poveli sa 1:0. Strijelac je bio, ko drugi nego Adis Jahović, koji je ove sezone alfa i omega svog Goztepea.

Bivši napadač Željezničara, Sarajeva i Veleža se ovim golom izjednačio na vrhu liste strijelaca Super lige sa Gomisom i Yilmazom (14 golova).

Galata se u igru vratila u 19. minutu kada je Rodrigues pogodio za 1:1, što je bio rezultat prvog poluvremena. Preokret domaćem timu donio je Oztekin u 53. minuti, da bi Maicon u 70. zabio za konačnih 3:1.

Na tabeli Super lige vodi Basaksehir sa 36 bodova, Galatasaray je drugi sa 35 a Fenerbahče treći sa 33 boda. Goztepe igra sjajnu sezonu i iznenađujuće zauzima visoko šesto mjesto sa istim brojem bodova (30) koliko ima i šampion Bešiktaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi