Terry: Mogu igrati još na najvišem nivou

Volio bi ostati u Chelseaju

Terry: Mogu igrati još na najvišem nivou

Engleski fudbaler John Terry je uvjeren da i sa svojih 36 godina na leđima može igrati na visokom nivou. 

Iskusnom defanzivcu na kraju sezone ističe ugovor sa Chelseajem i sve je izvjesnije da neće biti produžen, a u slučaju odlaska Terry definitivno neće nastaviti svoju karijeru u Engleskoj već u nekoj drugoj zemlji.

"U posljednje tri-četiri godine sam bio najbolje fizički pripremljen u svojoj karijeri. U mladosti obično shvatate sve olako, jedete šta hoćete, odmorite i možete trenirati. Međutim, kada ste stariji ne možete jesti tjesteninu, hljeb, previše spavate... To ima veliki uticaj na vas i to sam primijetio. Osjetim da u meni ima snage za još dvije ili tri sezone na vrhunskom nivou", kaže Terry.

Terry nije raspoložen za priče o mogućoj narednoj sredini.

"Ne bih mogao igrati za drugi klub u Engleskoj. Previše poštujem navijače da bih uradio takvo nešto. Gdje ću igrati naredne sezone, nisam još siguran, ali naravno Evropa je prva opcija. Sve je u rukama Chelseaja", istakao je Terry. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Među klubovima koji su zainteresovani za Terryja spominju se West Ham, Inter...

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi