Terry vs  Ferdinand: Black ili blind

Suđenju kapitenu Chelseja

Terry vs Ferdinand: Black ili blind

M. Maksimović

Slučaj je privukao ogromnu pažnju javnost, jer sudi se kapitenu evropskih prvaka, reprezentativcu Engleske za rasizam, iako zvanično radi se o narušavanju javnog reda.

John Terry se jučer pojavio na građanskom sudu londonskog okruga Westminster, u pratnji svog advokata. Anton Ferdinand 27-godišnji stoper QPR-a je prvog dana suđenja priznao kako tokom utakmice uošte nije čuo šta mu je rekao John, pa mu je na kraju i stisnuo ruku.Međutim, par sati kasnije je sa svojom djevojkom pregledao snimku sukoba, nakon čega mu je postalo jasno, da ga je John vrijeđao na rasnoj osnovi.

Prvog dana u centru pažnje je bila Susan Whitehood koja je stručnjak za čitanje sa usana. Ona je gledajući snimak i reakciju Terryja utvrdila kako je između dvije proste riječi bila riječ ''black'', dok  Terry tvrdi da nije rekao ''black'' već ''blind''

Tokom svjedočenja prvog dana Anton Ferdinand je odbacio tvrdnje Teryja i njegovih advokata kako je John uzvratio nakon provokacija na njegovu adresu sa temom Wayne Bridge i njegove bivša supruga.
Drugog dana suđenja prisutnima je prikazana kompletna snimka intervjua Johna Terryja sa istražiteljem FA, Jennifer Kennedy. Sam Terry se prisutnima se obratio rekavši:

U ekipi Chelseja sam igrao sa velikim brojem tamnoputih igrača, sa Didierom Drogbom imam fondaciju koja pomaže djecu u Africi, pitajte igrače koji su igrali u Chelseju da li sam rasist.Nakon moje afere sa Vanessom Perroncel stalno su trpio uvrede na stadionima, ali sam udarac trpio'' između ostalog pričao je Terry drugog dana suđenja.

Suđenje će trajati pet dana, a ukoliko bude osuđen, Terry će platiti za njega mizerni 2500 funti kazne.Pitanje je kako će reagovati vodstvo FA-a.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.