Terzić je nakon velikog kiksa poslao jasnu poruku svojim fudbalerima

Nakon što su prokockali vodstvo

Terzić je nakon velikog kiksa poslao jasnu poruku svojim fudbalerima

E. Oštraković

Ekipa Borussije Dortmund jučer je prokockala važne bodove u borbi za prvo mjesto i nisu iskoristili kiks Bayerna na domaćem terenu.

Gostovala je Borussija Dortmund kod Stuttgarta, te iako su imali dva vodstva, na kraju su osvojili samo bod na ovom susretu.

Krenulo je sjajno jer su nakon samo 33. minute igre imali prednost od 2:0 i malo ko je vjerovao da ih Stuttgart može iznenaditi.

Prvo je Haller u 26. minuti pogodio za vodstvo od 1:0, a sedam minuta kasnije Malen je postigao drugi gol i povisio na 2:0.

Do kraja prvog poluvremena Stuttgart je ostao i sa igračem manje jer je u 39. minuti crveni karton dobio Mavropanos.

Ludnica je krenula u 78. minuti kada Coulibaly smanjuje na 2:1, a u 84. minuti Stuttgart preko Vagnomana stiže do poravnanja.

Oglasi

Kada je u 93. minuti Reyna postigao gol za 3:2 činilo se da će Borussija ipak uspjeti upisati pobjedu na ovom gostovanju.

A onda totalni šok. Igrala se 97. minuta utakmice kada je Silas nakon asistencije Vagnomana pogodio za novo poravnanje i postavio konačan rezultat.

Ljut nakon utakmice zbog svega što su prosuli njegovi igrači bio je trener Borussije Dortmund, Edin Terzić.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Postoje razlozi zbog kojih je Njemačka imala samo jednog prvaka u zadnjih deset godina i zašto mi to ne uspijevamo. Danas smo ponovo pokazali da sav rad koji uložimo u nekoliko mjeseci i sav znoj da dođemo na ovu poziciju, sami sebi zeznemo i odbacujemo", rekao je Terzić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi