Teška životna priča novog igrača Cityja: "Iznutra sam mrtav, bez tebe ništa nema smisla"

Joao Cancelo je s 18 godina ostao bez majke

Teška životna priča novog igrača Cityja: "Iznutra sam mrtav, bez tebe ništa nema smisla"

Edmir Škorić

Joao Cancelo (25) potpisao je nedavno za Manchester City i nakon Juventusa, ima priliku za još jedan veliki izazov u karijeri.

Portugalski reprezentativac je za 27 miliona funti plus Danilo stigao na Etihad i nastavio je da ide uzlaznom putanjom u karijeri nakon Benfice, Valencije, Intera i Juventusa...

Ipak, malo ko zna da iza sebe ima potresnu životnu priču. Kada je imao samo 18 godina, Cancelo je ostao bez majke. Igrao je 2013. godine u B timu Benfice, bio na pragu prvog tima, kada je u stravičnoj automobilskoj nesreći poginula njegova majka Filomene.

Cancelo je tada bio je u Audiju A3 s bratom Pedrom kada je njihova mama ostavila oca Josepha na aerodromu u Lisabonu Portela. Vozeći se autoputem u Seixalu, nedaleko od Lisabona, dok su se vraćali kući, njihovo je vozilo udarilo u drugo vozilo u ranim jutarnjim satima.

Cancelo i Pedro zadobili su lakše povrede, ali Filomena nije imala toliko sreće. Proglašena je mrtvom, što je naravno uveliko utjecalo na živote porodice, pa i samog Cancela.

"Izgubio sam svjetlo svog života, razlog svog života. Volim te ženo svog života, ma gdje se nalazila, ja sam s tobom ", napisao je u tada dirljivoj poruci na Facebooku.

"Želim da pazite na mene i zaštitite oca i brata. Iznutra sam mrtav, ali bit ću jak i učinit ću sve da budeš najponosnija na svijetu. Ti si moj život i bez tebe ništa nema smisla. Mama, počivaj u miru".

Njegova pokojna majka rođena je u Barreiru i jedna je od najzaslužnijih osoba što je Cancelo uspio u karijeri. Cancela je majka vozila na treninge i čekala ga da završi, kako bi zajedno išli kući.

"Dva mjeseca nakon njene smrti, bilo je jako teško. Prije toga ona bi dolazila na treninge i pomagala mi u svemu. Nakon toga, niko me više nije čekao. Došao bih kući i otišao u krevet plačući. Sada majku nosim u srcu i uvijek je prisutna sa mnom", ispričao je Cancelo.

Godinu dana nakon tragedije, Cancelo je debitovao za Benficu protiv Gil Vicentea u portugalskom ligaškom kupu uz pobjedu od 1:0.

Kada je Cancelo postigao svoj prvi pogodak za Inter Milan, pogledao je u nebesa i svoj gol posvetio mami.

Kada je prešao u Juventus u ljeto 2018. godine, posebno se zahvalio jednoj osobi...

"Zahvaljujem svima koji su mi pomogli da ostvarim taj san. Mojoj porodici, kolegama, bivšim razrednicima, trenerima prije i sada. Učio sam od svih, ali mama, ti si bila poticaj za postizanje svih ciljeva u životu. Tvoja je snaga moja i uvijek si uz mene", tada je izjavio portugalski desni bek.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prvi postignuti gol u dresu Cityja i prvi uspjeh će posvetiti upravo njoj...

Top Komentari

niko nikovic
Iz Juventusa u City je po vama uzlazna putanja, pa vi stvarno veze o životu nemate
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi