Teške riječi Pochettina, šta su radili čelnici Juventusa u tunelu stadiona?

U Tottenhamu optužuju Staru damu

Teške riječi Pochettina, šta su radili čelnici Juventusa u tunelu stadiona?

E. Škorić

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino i dalje teško podnosi eliminaciju od Juventusa u osmini finala Lige prvaka.

Imao je Tottenham povoljnih 2:2 iz Torina, ali je Juve u Londonu okrenuo 0:1 i slavio s 2:1 golovima Higuaina i Dybale, pa je prošao u četvrtfinale. Spursi žale, bili su objektivno bolji rival u 180 minuta, ali Stara dama je pokazala da ima karakter i mentalitet pobjedničkog velikana.

A šta kaže trener Spursa? Pocehttino i dalje prigovara i žali se kako je bilo pritisaka od strane Juventusove uprave na sudije.

"Prije utakmice, ljudi iz Juventusa Angelli i Marotta su vršili pritisak na sudije. Radi se o malim stvarima koje mogu puno da znače u ovako velikim i bitnim utakmicama. Vjerujem da ti detalji mogu da presude i da pomognu klubu koji želi da prođe dalje", rekao je Pochettino, pa je dodao:

"U Juventusu su stručnjaci za takve stvari, navikli su da pobjeđuju, ali i da stavljaju sudije pod pritisak. To je za nas ogromna lekcija kako bismo u budućnosti brinuli i o stvarima izvan terena, a ne samo na terenu. Ako hoćete da pobijedite, onda morate imati pomoć svih. Vlasnik Juventusa ostao je u hodniku, bio je u tunele prije i tokom utakmice".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ako vidimo statistiku u dvije utakmice, Tottenham je bio mnogo bolji tim, ali to nam nije bilo dovoljno. Protiv ovakvih klubova imate dvije utakmice - jedan na terenu, druga izvan njega. U nogometu se ne radi samo o statistici, većem broju udaraca prema golu, posjedu lopte, boljoj igri, jednostavno morate da pobijedite i u nekim drugim stvarima", poručuje Argentinac.

Pochettino je dakle uvjeren da je poljski sudija Szymon Marciniak bio donekle pritiskan od strane Juventusovog vodstva, pa je po njegovom mišljenju uveliko pomogao Staroj dami da prođe dalje.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lud
Sereš govna!!! Posteno ste izgubili prihvati poraz sportski! Cak i cist penal nije sviran za juventus!
34 2
Mesa.Sabanadzovic
Evo i ovome sudije krive. Pa nije prva liga federacije
25 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi