Teški uslovi za igru, ali sjajan meč: NK Stupčanica bolja od NK Pobjeda

Druga liga FBiH Centar

Teški uslovi za igru, ali sjajan meč: NK Stupčanica bolja od NK Pobjeda

Po izuzetno teškom vremenu pravu prvenstvenu utakmicu su u Olovu odigrali Stupčanica i Pobjeda, a na kraju su slavili domaći sa 4:2. 

Povela je ekipa Pobjede u 10. minuti preko Bahtića, da bi Karahmetović poravnao minut kasnije. Nakon kornera za potpuni preokret pogađa Mehanović u 42. minutu. Bio je to rezultat prvog poluvremena.

Iako Stupčanica bolje otvara drugo poluvrijeme, gosti poravnjavaju preko Bahtića u 51. minutu. Samo što se krenulo s centra, Karahmetović je preokrenuo na 3-2. Po izuzetno teškom vremenu, utakmica je ušla u mirnu završnicu. Igralo se uglavnom na centru. Konačni rezultat postigao je Mehanović u 73. minuti, kada sjajno pogađa za 4-2.

Trener Stupčanice Ahmet Degirmendžić mogao je biti vrlo zadovoljan.

"Pobjeda je igrala vrlo dobro, vrlo su b rzi, rade tranziciju i disciplinovani su. Igraju dobre kontre, dobri su bez lopte, ali ni mi nismo bili loši. Utakmica je bila dobra, ali fer i korektna", kaže trener ekipe iz Olova i osvrće se na vrlo efikasan ofanzivni red svog tima:

"Naš ofanzivni red ispunjava zadatke, ali mi imamo još mnogo toga da uradimo. Munib Karahmetović i Fijad Mehanović su bili najbolji, Fijad je i prvi strijelac jer je dao do sada pet golova".

Stadion Danac u Olovu, gledaoca 200.

Sudije: Adnan Merdanović
Alen Beganović
Eldar Perla

Delegat: Mahir Jašarspahić

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Stupčanica: Kadrić, Ahmetspahić, Merdić, Abazović, Mahovac, Mašić, Karičić, Karahmetović, Čilić, Hadżiabdić, Mehanović

Pobjeda: Jačimović, Alić, Bahtić, Michellini, Spahić, Krajišnik, Hozić, Spahić, Rakić, Djedović, Buljubašić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi