Teško da Milan može naći jeftinijeg, a boljeg

Otkud ugovora za siću

Teško da Milan može naći jeftinijeg, a boljeg

Milan je već neko vrijeme primoran paziti kako i koliko troši, a kriza zbog pandemije novog koronavirusa bi mogla učiniti Rossonere još opreznijima.

Tako je dobra vijest za Milan što već u svojim redovima ima odličnog i veoma iskusnog štopera, Simona Kjaera.

Međutim, Milan mora otkupiti Kjaerov ugovor ukoliko želi pouzdanog Danca u svojoj ekipi imati i naredne sezone.

Simon Kjaer je u Milan stigao zimus na posudbu do kraja sezone iz Seville, a Rossoneri su pri sklapanju dogovora dobili opciju otkupa ugovora.

Kako Kjaer nije previše "atraktivan" igrač (njegova vrijednost se ne procjenjuje na desetine miliona eura), te kako njegov ugovor sa Sevillom traje još samo jednu godinu, Milan ga može otkupiti za "siću", za 1.500.000 eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

I sam 31-godišnji štoper, inače kapiten danske selekcije, želi ostati u Milanu, a i čelnici kluba ga žele zadržati na San Siru. Teško da Milan može pronaći puno boljeg štopera i za dosta veću cifru od pomenutih 1.5 miiona eura. Posebno ako se uzme u obzir činjenica da se Kjaer vrlo brzo uklopio u ekipu i od januara do prekida sezone odigrao 10 utakmica u crveno-crnom dresu.

Danac je prvi dio sezone proveo na posudbi u Atalanti.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi