Teško je i zamisliti kako se danas osjeća svaki navijač HSV-a

Čini se ništa od povratka u Bundesligu

Teško je i zamisliti kako se danas osjeća svaki navijač HSV-a

E. Škorić

HSV je je gubitnik dana, sedmice, mjeseca, pa možda i godine?

Nogometaši HSV-a gostovali su u 33. kolu 2. Bundeslige Heidenheimu, vodili su 1:0 do 80. minute, a na kraju izgubili 2:1.

S tim je porazom HSV pao na treće mjesto s 54 boda, današnji rival Heidenheim ga je prestigao i ima 55 bodova, što znači da HSV uoči zadnjeg kola nema izgleda da se direktno plasira u Bundesligu, a sada nema ništa u svojim rukama ni kada je treće mjesto u pitanju i taj play-off za promociju.

Utučeni navijači HSV-a svjesni su da je današnji poraz možda i presudio. Poveli su gosti golom Pohjanpala u 46. minuti, a Heindeheim autogolom Beyera došao do 1:1 u 80. minuti, da bi Kerschbaumer u 95. rasplakao goste.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Heidenhem u posljednjem kolu gostuje prvoplasiranom Bielefeldu i mora da pobijedi ako želi zadržati treće mjesto. U prilog mu ide i činjenica da će domaćin biti rasterećen jer je već osigurao prvo mjesto. HSV pak dočekuje Sandhausen.

Stuttgart je danas u Nurnbergu slavio sa 6:0 i tako došao na korak da osigura drugo mjesto, pa će najvjerovatnije s Arminijom nazad u Bundesligu. Švabama će i bod u zadnjem kolu protiv Darmstadta biti sasim dovoljan.

Top Komentari

tuanzebe
hahah,davno sam rekao da su najveća prevara 21 stoljeća,najprije su se provlačili godinama da ne ispadnu iz bundeslige ,kad su ispali u drugu ligu veći dio sezone su prvi na tabeli i na kraju završe 3-4 ,namještaju i neka ispadnu u još niži rang
5 0
ek76
HSV nije pao na trece mjesto nego na cetvrto!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije