Najveći broj nogometnih fanova ima istetoviran lik Lionela Messija

Zanimljivo istraživanje

Najveći broj nogometnih fanova ima istetoviran lik Lionela Messija

Edmir Škorić

Nogometne tetovaže postaju sve popularnije - postaju način izražavanja ljubavi prema određenoj ekipi.

GoodLuckMate je proveo zanimljivo istraživanje, pa je došao do zaključka da je lik Lionela Messija najčešća tetovaža vezana za nogometaše.

Što se ekipa tiče, vodeći je Juventus sa 4881 tetovažom, a drugo mjesto pripada argentinskom River Plateu, čiji igrači su tetovirani 2076 puta, dok je na trećem mjestu Arsenal sa 1939 tetovaža.

Većina tetovaža se radi u Italiji (6194 tetovaže). Na drugom mjestu među zemljama nalazi se Engleska (4373), a slijedi Argentina (3038).

Potražite više informacija na temu La Liga:

Među igračima, napadač Barcelone Lionel Messi prednjači - autori studije izbrojali su 2.193 tetovaže s njegovim likom. Drugo mjesto zauzeo je Neymar iz PSG-a (1690.), treće - još jedna argentinska legenda Diego Maradona (1530.).

Top Komentari

user1602245913
Kod mene komšija ima istetoviranu Šemsu Suljaković.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi