Tevez objasnio zašto je poljubio Maradonu u usta

Tevez objasnio zašto je poljubio Maradonu u usta

Edmir Škorić

U spektakularnoj noći Boca Juniors je slavio protiv Gimnasije s 1:0 i tako postao prvak Argentine.

Carlos Tevez je u 73. minuti postigao gol za pobjedu Boce i na kraju novu titulu, a zanimljivo da je s druge strane bila Gimnasia s Diegom Maradonom.

Prije početka meča Tevez je poljubio Maradonu u usta i o tom potezu bruji cijeli svijet, a napadač je objasnio zašto je to napravio.

"Znao sam da moram da poljubim Diega jer će mi donijeti sreću. Ponekad čovjek sam mora da je potraži", rekao je Tevez nakon 34. titule za Bocu.

Osim gola Teveza, Boci je pomogao i River Plate koji je odigrao 1:1 u gostima kod Atletico Tucumana. Da je slavio, River bi bio šampion Argentine.

Tevez je regularnu sezonu završio s devet golova iz 17 nastupa, a ugovor mu ističe na ljeto.

Bivši argentinski internacionalac započeo je seniorsku karijeru s Bocom 2001. godine kao 16-godišnjak, a njegov posljednji uspjeh 20 godina kasnije mogao bi označiti savršeno vrijeme za kraj igračke karijere.

Top Komentari

simin_han
*****čina
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi