Težak poraz Leuvena na Kristal Areni, Subašić nije nastupio

Jupiler liga Belgije

Težak poraz Leuvena na Kristal Areni, Subašić nije nastupio

Genk je trijumfom nad Leuvenom rezultatom 3:0 zaključio sedamnaesto kolo Jupiler lige Belgije.

Publika na Kristal Areni vidjela je tri lijepa pogotka, zanimljivo sva tri u drugom poluvremenu. Nakon što su gosti tokom prvog dijela uspjeli mrežu sačuvati netaknutom, u nastavku su kapitulirali već nakon dva minuta igre, a strijelac za vodstvo Genka bio je Kumordzi.

Pitanje pobjednika riješeno je dvadeset minuta prije kraja kada je za 2:0 pogodio Gorius. Isti igrač postigao je i treći gol za Genk kojim je postavio konačan rezultat večerašnje utakmice.

Muhamed Subašić nije konkurisao za meč u poraženom timu. Genk je četvrti na tabeli Jupiler lige sa 35 bodova, dok je Leuven nakon sedamnaest kola tek trinaesti sa 15 bodova i do kraja sezone slijedi mu borba za opstanak u društvu najboljih.

U jednom od derbija 17. kola Jupiler lige šestoplasirani Kortrijk ugostio je trećeplasirani Zute Waregem, a meč je nakon devedeset minuta igre završen remijem.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Bilo je 1:1, a prvi u vodstvo došli su domaći igrači preko De Smeta nakon dvadeset minuta igre. Prethodno je odmah na startu penal promašio Santini.

Uporni gosti nisu se predavali, a do zasluženog boda došli su u 88. minutu pogotkom Habiboua.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti