Težak poraz Palerma u Udinama
Foto: EPA

Seria A, 29. kolo

Težak poraz Palerma u Udinama

M. Šljivak
Teme:

Ekipa Palerma poražena je večeras kao gost od Udinesea s 4:1 u susretu 29. kola italijanske Serie A.

Gosti su u Udine došli kako bi pokušali osvojiti barem bod u žestokoj borbi za opstanak, ali na kraju do njega nisu došli.

Krenulo je dobro za goste. Sallai je u 12. minuti pogodio za vodstvo, koje su gosti čuvali sve do samog finiša prvog dijela. Igrala se 42. minuta kada Thereau pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1.

Nastavak donosi dominaciju domaćeg tima i tri gola u mreži Palerma. Zapata, De Paul i Jankto su dovršili posao u ovom meču, a treba istaći da su gosti završili meč sa igračem manje jer je Diamanti isključen.

Toni Šunjić nije igrao u ovom meču, dok je Mato Jajalo šansu za igru dobio u 81. minuti.

Serie A, 29. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Udinese - Palermo 4:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi