Težak poraz Rođenih u Kaknju

Rudar slavio s 4:0

Težak poraz Rođenih u Kaknju

Midhat Šljivak

Rudar iz Kaknja stigao je do četvrte pobjede u ovoj sezoni Prve lige Federacije BiH. Danas su na svom terenu dočekali Velež, te su slavili s uvjerljivih 4:0.

Dobro je Velež ušao u meč i imali su dvije dobre šanse na otvaranju. Udarac Aljukića je završio pored gola, a Ovčina nije iskoristio situaciju jedan na jedan s golmanom Hinovićem, te je propuštena velika šansa.

Kazna je stigla u 21. minuti. Vedad Kulović je matirao Volodera za prednost Kakanjaca od 1:0.

Do kraja poluvremena nije bilo velikih prilika i na odmor se odlazi minimalnim vodstvom domaćih.

Samo je što je počelo drugo poluvrijeme novi gol u mreži Rođenih. Muamer Vila je pogodio za 2:0, da bi sve dileme oko pobjednika riješio Aničić pogotkom u 68. minuti za uvjerljivih 3:0. Konačnih 4:0 postavio je Neimarlija u nadoknadi vremena.

Prva liga, 5. kolo:

Rudar - Velež 4:0 (Kulović 21', Vila 53', Aničić 68', Neimarlija 90+2')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

RUDAR: Hinović, Alić, Kazazić, Vila, Kulović, Kobilica, Aničić, Gafurović, Topalović, Đuđo, Čizmić.

VELEŽ: Voloder, Jazvin, Demić, Uzun, Lukomirak, Avdić, Tatar, Ajkunić, Papaz, Ovčina, Zvonić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi