Težak udarac za Dortmund: Za Reusa je sezona možda gotova...

Kapiten se povrijedio

Težak udarac za Dortmund: Za Reusa je sezona možda gotova...

Borussia Dortmund će biti lišena usluga kapitena Marca Reusa u velikom derbiju protiv Bayern Minhena koji je na rasporedu sljedećeg utorka, a ofanzivac bi mogao propustiti i kompletan ostatak sezone. 

Podsjetimo, Reus je van terena još od ranog februara nakon što je u utakmici DFB Pokala protiv Werder Bremena povrijedio aduktor.

Trener Lucien Favre nakon utakmice protiv Schalkea, koja je igrana prije nekoliko dana, potvrdio je kako Reus još uvijek nije počeo trenirati s timom, ali nije ponudio vremensku odrednicu kada bi se kapiten trebao vratiti.

Sada ugledni njemački Bild prenosi da će Reus sigurno propustiti vrlo bitan meč protiv Bayerna, a postoji mogućnost da do kraja ove sezone više neće ni zaigrati.

30-godišnjak trenutno trenira individualno, ali još uvijek ima problema s desnom nogom. Također, radi i sa personalnim fizioterapeutom.

Ako je vijest o izostanku Reusa za Milionere loša, onda je sigurno ona o povratku Axela Witsela i Emrea Cana dobra. Njih dvojica treniraju s povećanim opterećenjem i mogli bi biti spremni za Wolfsburg, koji je na rasporedu već za vikend.

Ako Dortmund bude igrao jednako dobro kao protiv Schalkea prije nekoliko dana, kada je zabilježio pobjedu od 4:0, onda se čak ni odsustvo kapitena Reusa možda neće toliko osjetiti protiv Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, utakmica protiv Bayerna mogla bi biti presudna za šampionsku titulu jer su Milioneri od Bavaraca trenutno udaljeni četiri boda i razliku mogu svesti na svega minus jedan ako pobijede na svom Signal Iduna Parku.

Prije toga bit će potrebno pobijediti i Wolfsburg...

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jupp
Tuga, polovicu profesionalne karijere je bio povrijedje, svijetsko prvenstvo propustio gdje su bili prvaci.. bas nema srece sto se tice povreda, a vrhunski fudbaler
7 2
Austinpowers
ma oprosti se legendo vrijeme ti je ili predji sa grosskreutzom u 3. ligu. pij paulaner i uzivaj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi