Težak udarac za Liverpool u finišu sezone: Klopp potvrdio loše vijesti

Ostali bez Keite

Težak udarac za Liverpool u finišu sezone: Klopp potvrdio loše vijesti

Liverpool je do kraja sezone ostao bez veznog fudbalera Nabyja Keite. 

Nekadašnji član Red Bull Leipziga povrijedio se u srijedu navečer tokom prvog susreta polufinala Lige šampiona protiv Barcelone, a Klopp je na današnjoj press konferrenciji potvrdio da se radi o težoj povredi.

"Nažalost, vijesti nisu dobre. Prema prvim prognozama, Naby će pauzirati dva mjeseca", kazao je Klopp i dodao: "Radovao se nastupu na Afričkom kupu nacija, ali neće biti spreman".

Ova vijest za Kloppa znači da neće moći računati na Keitu u posljednja dva meča Premiershipa protiv Newcastlea i Wolverhamptona, kao ni protiv Barcelčone u revanšu polufinala Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se Keite tiče, osim za Liverpool, neće moći nastupiti ni na Afričkom kupu nacija koje se održava od 21. juna do 19. jula u Egiptu.

Inače, on je u toku ove sezone odigrao ukupno 33 utakmice te je postigao tri gola uz jednu asistenciju.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi