Potez dana je napravio čovjek prema kojem Napolitanci nisu imali milosti i to kad je završio meč

Milan je u polufinalu Lige prvaka

Potez dana je napravio čovjek prema kojem Napolitanci nisu imali milosti i to kad je završio meč

A. Čaušević

Milan je preživio pakao stadiona Diego Maradona te je sa ukupnih 2:1 prošao u svoje prvo polufinale Lige prvaka nakon 2007. godine pošto je utakmica protiv Napolija završena rezultatom 1:1. 

Olivier Giroud je promašio penal u prvom poluvremenu, ali je svoju grešku ispravio zahvaljujući Rafaelu Leau koji je napravio dar-mar te uposlio Francuza za 0:1.

Cijeli nastavak se praktično igrao na polovini Rossonera, stvarali su domaće prilke, ali nisu uspjevali da pronađu put do mreže sve do nadoknade kada je zabio Victor Osimhen.

U 82. minuti domaći su imali penal. Kvaratskhelia je preuzeo odgovornost, a njegov udarac sa bijele tačke je sjajno zaustavio Mike Maignan, možda i najbolji svjetski golman u ovom trenutku.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka sjajni Gruzijac je bio posebno razočaran, a onda je uslijedio potez koji najbolje pokazuje da je fudbal samo igra.

Kvaratskhelia se emotivno slomio kada ga je ugledao Theo Hernandez te mu je odmah prišao da ga utješi. Francuzu se priključio i Sandro Tonali.

Oglasi

Inače, oko 50.000 navijača Napolija cijelog meča je vrijeđalo i ponižavalo sjajnog lijevog beka, ali je on na kraju ipak napravio gospodski potez.

Bio je među prvim koji je odlučio da pruži podršku tragičaru utakmice i zbog toga je definitivno mnogim ljubiteljima fudbala porastao u očima.

U prvom susretu Hernandez se unio u lice Irivingu Lozanu, burno je proslavio jedan dobijeni duel pa su navijali Napolija očekivano bili kivni na njega.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

I prilikom samog dolaska ekspedicije Rossonera u Napulj, Herndanez je imao paklenu dobrodošlicu, osim što su vrijeđali njega, bilo je dosta uvreda i na račun njegove partnerice Zoi Cristofoli.

Bilo kako bilo, Hernandez je taj koji se zadnji smije pošto je slavio plasman u polufinale, uz to je napravio gest vrijedan divljenja.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi