Milan preživio pakao Napulja za prvo polufinale Lige prvaka od 2007. godine!

Rossoneri nastavljaju svoju bajku u Evropi

Milan preživio pakao Napulja za prvo polufinale Lige prvaka od 2007. godine!

E. Škorić

Na stadionu Diego Armando Maradona u Napulju odigran je revanš susret četvrtfinala Lige prvaka. Milan je na teškom gostovanje kod Napolija odigrao 1:1 i na kraju sa ukupnih 2:1 prošao u polufinale, svoje prvo nakon 2007. godine.

Kada ih je žrijeb spojio u četvrtfinalu, bilo je jasno da će to biti 180 paklenih minuta, velike borbe, sjajnih poteza i da će nijanse odlučiti. Na kraju, Rossoneri su bili uspješniji. Dobili su iskusno prvi meč sa 1:0, a večeras preživjeli pakao napuljskog stadiona i otišli u polufinale.

Sam početak nagovijestio je žestoke napade Napolija, koji je želio što prije da poništi prednost rivala sa sjevera Italije. Redali su se opasni napadi i korneri, ali se Milanova odbrana na čelu sa sjajnim Maignanom na golu znala odbraniti.

Nakon što je preživio ofanzivu Napolitanaca, Milan je u 22. minuti dobio zlatnu priliku za vodstvo. Leaa je nepropisno zaustavio Mario Rui, pa je dosuđen penal. Odgovornost je preuzeo Olivier Giroud, ali je udarac Francuza pročitao i odbranio Meret.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1648407437391560706[/twitter]

U 28. minuti se Giroud mogao iskupiti, ali je s njegov udarac sa samo 10 metara uspio da odbrani sjajni Meret. Zbog povreda Luciano Spalletti je vrlo rano morao da napravi dvije izmjene, pa je u 34. minuti ubacio Lozana i Oliveru umjesto Politana i Ruija.

Oglasi

Igrala se završnica prvog dijela, kada je Rafael Leao kao brzi voz prošao po strani, sjajno asistirao za Girouda, kojem ostaje lakši dio posla i mirno loptu šalje u mrežu Mereta. Tako je Milan od 43. minute vodio 1:0.

Malo prije tog gola, jedna jako diskutabilna situacija u kaznenom prostoru Milana, kada Lozano pada nakon duela sa Leaom, ali od svega samo korner, a ni VAR nije mijenjao odluku poljskog sudije Marciniaka.

Na samom startu drugog dijela Kvaratskhelia je imao dobru šansu, ali je iskosa s lijeve strane pucao preko gola. Gruzijac je ponovo bio u sličnoj situaciji i ponovo je šutirao preko gola Rossonera.

Oglasi

Lozano se štimao u 60. minuti i opalio, ali visoko preko gola, pa je propao još jedan napad Napolija, koji je pola sata prije kraja shvatio da više nema šta da se čeka, ali gostujuća odbrana bila je na visini zadatka, dok se iskusno čekala šansa iz kontre.

Nova šansa za Napoli u 63. minuti. Kvaratskhelia je izveo korner, a Olivera glavom šutira pored gola Milana. Serija neuspješnih napada Napolija, a onda penal u 82. minuti. Elmas je prošao po strani, pokušao da ubaci u sredinu, ali je Tomorija lopta pogodila u ruku i dosuđen je novi penal na meču.

Bila je to velika šansa za Napoli da se vrati i da sve okrene, ali je Maignan odbranio udarac Kvaratskhelije sa 11 metara i na neki način riješio pitanje polufinaliste. U zadnjim minutama Osimhen pogađa za 1:1, ali za Napoli više nije bilo vremena. Imali su još jedan napad, no nisu uspjeli da ga iskoriste.

Za Milan je cijeli meč igrao reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić, koji je ponovo bio na visini zadatka i zaslužuje sve pohvale za svoj nastup.

Kako sada stvari stoje, Milan će u polufinalu igrati s Interom osim ako Edin Džeko i društvo naprave neko samouništenje na Meazzi i propuste prednost od 2:0 iz prve utakmice protiv Benfice.

U drugom polufinalu igra Real Madrid i Manchester City ili Bayern, ovisno o tome ko će sutra slaviti. Za sada su Građani bliže jer su dobili s 3:0 u prvom meču i pred gostovanje u Minhenu imaju komfornu prednost.

Napoli - Milan 1:1 (Osimhen 90/ Giroud 43)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Napoli: Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Mario Rui - Ndombele, Lobotka, Zielinski - Politano, Osimhen, Kvaratskhelia

Milan: Maignan - Calabria, Kjaer, Tomori, Hernandez - Tonali, Krunić - Diaz, Bennacer, Leao - Giroud

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Robijasi_It
al treba rec da je ovaj portal bas malo bezveze...kad pogledaš cijelu sezonu momak ne daje golove za klub ali za nas je nedavno postigao dva i uz Anela najbolji nas trenutno igrač koji konstantno pruža dobre partije a malo mu posjećujete bilo sta nego inter kad se spominje naslov je Dzekin Dzeko a zašto ne Rade malo vise lik je strašan igrac
7 0
Nije ih bilo 11 godina , ali kad spomenes Milan ustanes !!! Poslije Reala najveći evropski klub da ih opet nema 11 godina
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi