Theo izdao Francusku: Igrat će za Španiju
Foto: EPA

Realova meta

Theo izdao Francusku: Igrat će za Španiju

Theo Hernandez u budućnost će igrati za reprezentaciju Španije, javlja Marca.

Ovaj 20-godišnji fudbaler je rođen u Marseilleu, međutim gotovo cijeli svoj život je u Španiji i to je presudilo pri odluci da je izabere ispred Francuske. 

Kako prenosi Marca, Hernandez je odlučio aktivirati svoje drugo državljastvo i trebao bi nastupati za seniorsku reprezentaciju Španije, a uskoro će predati i službeni zahtjev za proceduru. 

Hernandez je nedavno dobio poziv selektora mlade francuske reprezentacije Sylvaina Ripolla, ali ga je jednostavno ignorirao. Nije se pojavio na okupljanju, da bi danas španski mediji donijeli i pozadinu cijele priče. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, Theo je minule sezone igrao za Alaves kao posuđen igrač Atletica, a ovog ljeta bi za 24 miliona eura trebao preći u redove gradskog rivala Reala. Kraljevski klub je navodno platio odštetnu klauzulu za njega. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi