Misli da je veći od reprezentacije: Žestok udarac iz svlačionice Belgije za bezobraznog Courtoisa!

Carrasco je rekao svoje

Misli da je veći od reprezentacije: Žestok udarac iz svlačionice Belgije za bezobraznog Courtoisa!

Endin Čaušević

Thibaut Courtois nalazi se već danima u centru pažnje fudbalske javnosti nakon što je napustio reprezentaciju Belgije zbog nezadovoljstva što nije dobio kapitensku traku. Takav potez najboljeg golmana svijeta nije se uopšte svidio njegovim saigračima, a Yannick Carrasco se prvi oglasio i pokazao kakvu štetu je Courtois napravio svojim potezom.

Belgija je u subotu igrala na svom terenu protiv Austrije (1:1), ali utakmica je bila u potpuno drugom planu zbog Courtoisa koji se nije pojavio s ostatkom ekipe u hotelu u kojem su boravili.

Courtois je odlučio da napusti kamp reprezentacije, a ubrzo su se pojavile informacije da je bio ljut i razočaran što nije dobio kapitensku traku na ovom meču. Kapiten je bio Romelu Lukaku u odsustvu Kevina de Bruynea i očito je golmanu Reala to zasmetalo.

Najbolji golman svijeta je očekivao da će mu selektor dati kapitensku traku, a kada se to nije desilo čekao je kraj utakmice i potom je napustio ekipu uz tvrdnje da ima problema s povredom, no bilo je jasno da je to samo izgovor.

Courtoisov potez je šokirao javnost u Belgiji i pokazao da atmosfera u reprezentaciji uopšte nije dobra. Iskusni golman je dodatno uzdrmao strasti svojim izjavama, a njegovi potezi su itekako zasmetali ostatku ekipe.

Oglasi

Prvi koji je odlučio da se javno oglasi nakon svega je Yannick Carrasco koji je itekako zamjerio Courtoisu što je ostavio ekipu na cjedilu.

Carrasco je poručio da je itekako razočaran što je Courtois odlučio da na takav način napusti ekipu i da takvim potezom uopšte nije pokazao da želi da bude lider i kapiten reprezentacije Belgije.

"Razočarani smo svi njegovom reakcijom. Moraš pokazati svojim potezima i ponašanjem da si lider, a ne uraditi takvu stvari. Na kraju krajeva on je dio ekipe i jedan od trojice kapitena i ne znam u čemu je problem. Traka je samo traka", rekao je Carrasco i dodao.

"Povreda? On je odlučio sam da ode. Da li ima neki drugi problem ili ne to ne znamo jer nam nije rekao, ali znam da je jedan od razloga što je otišao to što nije dobio kapitensku traku".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Courtois nije bio u sastavu za meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Estonije, a sada se svi pitaju da li će golman Real Madrida uopšte dobiti poziv za mečeve koji čekaju Belgiju već u septembru.

Javnost u Belgiji se nada da će selektor i Courtois pronaći zajednički jezik, ali jasno je da se to neće tako lako desiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti