Courtois se večeras oglasio i čini se da postoje ozbiljni problemi u Belgiji

Imao je šta da kaže

Courtois se večeras oglasio i čini se da postoje ozbiljni problemi u Belgiji

Edmir Škorić

Thibaut Courtois (31) šokirao je sve u Belgiji jer je odlučio da napusti kamp reprezentacije pred utakmicu protiv Estonije.

Selektor Belgije Domenico Tedesco je večeras na press konferenciji kazao da je šokiran postupkom prvog golmana reprezentacije.

"U martu sam donio odluku da imenujem Kevina De Bruynea za kapitena. Tada nisam birao drugog i trećeg kapitena. U subotu smo odlučili da Lukaku bude kapiten za utakmicu protiv Austrije, a Courtois za utakmicu protiv Estonije. Međutim, Courtois se osjetio uvrijeđenim. Iznenađen sam i šokiran njegovim postupkom. Nisam očekivao ovako nešto", izjavio je Tedesco.

31-godišnji Courtois belgijsku reprezentaciju predstavlja od 2011. godine. Za reprezentaciju je odigrao ukupno 102 utakmice i primio 79 golova.

Golman Real Madrida se sada sam oglasio nakon što je pročitao šta je sve izjavio selektor Belgije na press konferenciji.

Oglasi

“Danas popodne sam bio iznenađen kad sam čuo press konferenciju na kojoj je selektor dao djelomično i subjektivno stajalište o privatnom razgovoru koji smo imali nakon utakmice protiv Austrije", objavio je Courtois, pa je nastavio:

"Želim jasno reći da nije prvi ili zadnji put da sam razgovarao s trenerom o problemima vezanim uz svlačionicu, ali je prvi put da je neko to odlučio javno reći. Jako sam razočaran ovim, ali želim jasno reći da selektorove ocjene nisu tačne".

"U tom razgovoru sam ga zamolio, ne za svoju korist, da objašnjava i donosi odluke kako bi izbjegao situacije koje su nam u prošlosti nanosile štetu, uvijek tražeći opću korist. Biti ili ne biti kapiten reprezentacije nije hir ili slučajna odluka, to treba biti vaša odluka i to sam vam pokušao prenijeti. Nažalost nisam postiga svrhu. Inzistiram da ni u kojem slučaju nisam ništa zahtijevao od njega i da sam razgovarao s kolegom Romeluom Lukakuom kako bih razjasnio sve okolnosti vezane uz ovu situaciju. U isto vrijeme želim jasno dati do znanja da nisam razgovarao o sličnoj temi s bilo kojim saigračem, kao što je navedeno".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Također, jučer popodne sam bio na pregledu zbog problema s desnim koljenom. Medicinsko osoblje mog kluba i reprezentacije bili su u kontaktu i pregledali sve odgovarajuće materijale kako bi donijeli odluku o napuštanju trening kampa", zaključio je Courtois.

Bilo kako bilo, Courtois neće biti na golu Belgije sutra na gostovanju kod Estonije u 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a pitanje je hoće li nakon svega u septembru braniti na mečevima za svoj nacionalni tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi