Courtois zauvijek začepio usta bahatim Englezima: "Vidio sam neke objave, šta su pisali o meni..."

Junak pobjede Reala

Courtois zauvijek začepio usta bahatim Englezima: "Vidio sam neke objave, šta su pisali o meni..."

Admin Čaušević

Thibaut Courtois je čovjek koji je Real Madridu donio 14. titulu prvaka Evrope.

Iako je Vinicius bio strijelac pobjedničkog gola nad Liverpoolom, najbolji pojedinac susreta bio je Courtois koji je imao niz fantastičnih odbrana.

Iskusni belgijanski golman je imao senzacionalnu noć i do očaja je dovodio ofanzivce Redsa svojim intervencijama. Ukupno ih je imao devet.

"Na press-konferenciji prije utakmice rekao sam da Real ne igra finala već ih pobjeđuje. Na dobroj sam strani historije", rekao je Courtois te nastavio:

"Vidio sam neke objave gdje pišu da ću danas biti ponižen, ali je bilo obrnuto. Trebala mi je pobjeda u finalu za moju karijeru, za naporni rad, da zaslužim poštovanje."

Oglasi

"Mislim da me ne poštuju dovoljno, pogotovo Engleze. Vidio sam dosta kritika. Čak i nakon sjajne sezone govore da nisam bio dovoljno dobar."

"Zaista sam sretan i ponosan zbog predstave ekipe. Držali smo se zjaedno i kada je bilo potrebno bio sam tu za tim."

Nakon sinoćnje predstave nema sumnje da će belgijski čuvar mreže konkurisati za osvajanje Zlatne lopte. Cesc Fabregas je već poručio da Courtoisu treba dati prestižnu nagradu.

Za historiju

Courtois je odbranio sve što je išlo ka njegovom golu, a usput je postao rekoder Lige prvaka s 59 odbrana u jednoj sezoni ovog takmičenja.

Također, sa devet odbrana protiv Liverpoola postavio je novi rekord u finalima Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ono što je belgijski golman sinoć radio na golu Reala je zaista nevjerovatno i malo ko je uspio da sačuva mrežu u 90 minuta igre protiv moćnog tima Jurgena Kloppa.

Dodajmo još da je italijanski trener Carlo Ancelotti postao prvi koji je osvojio četiri Lige prvaka - dvije s Milanom i dvije s Realom. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
Golman donio pehar,bravo!
3 6
CD84
A zar nije Benzema dobio vec zlatnu loptu,morate se dogovorit!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi