Henry: Messi nije odgovor na problem koji PSG ima već godinama

Smatra da su dosta loši u defanzivi

Henry: Messi nije odgovor na problem koji PSG ima već godinama

E. Čaušević

PSG je prošle sedmice zvanično potvrdio dolazak Lionela Messija.

Messiju je ovog ljeta istekao ugovor s Barcelonom i imao je namjeru da ostane u katalonskom klubu i produži ugovor, ali se to na kraju nije desilo.

Zbog finansijskih problema Barcelona nije uspjela da ponudi Messiju novi ugovor, a Argentinac je odlučio da po prvi put u karijeri promijeni klub.

Messi je cijelu dosadašnju karijeru proveo u Barceloni s kojom je osvojio sve što je mogao, te se odlučio za novi izazov. On je prihvatio ponudu PSG-a s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor i sigurno će biti veliko pojačanje.

Glavni cilj PSG-a već desetak godina je osvajanje Lige prvaka zbog čega su potrošili veliku sumu novca na pojačanja, ali to još uvijek nisu ostvarili.

No, sada kad su uspjeli da dovedu jednog od najboljih igrača svih vremena mnogi smatraju da će PSG konačno uspjeti da osvoji Ligu prvaka.

O tome je govorio i legendarnih Thierry Henry koji nije baš toliko siguran da će PSG tako lako osvojiti Ligu prvaka. On smatra da Parižani nisu još uvijek riješili svoj problem, a to je defanziva.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Messi nije odgovori na problem koji ima PSG. Igrao sam s njim u sjajnoj ekipi, ali ljudi zaboravljaju da mi tada nismo primali mnogo golova. Ekipe koje ne primaju mnogo golova nisu daleko od titule, pa čak i od osvajanja Lige prvaka", počeo je Henry i nastavio.

"Kada imate 'vanzemaljca' u ekipi sigurno vam je lakše, ali PSG i dalje ima taj problem u odbrani. Primaju mnogo golova i to moraju da poprave. Doveli su neka pojačanja, ali moraju da nađu balans i budu dosta jači u odbrani".

Top Komentari

King_Kenny
...odgovor je da ih ti kao iskusni strucnjak preuzmes i sredis te njihove nedostatke...u Monacu si pokazao da si veliki znalac.
2 4
Dzematlija
Ne mogu oni primiti golova koliko ih ovi u napadu mogu zabit haha
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi