Sa 166 cm visine je skidao paučinu na fudbalskim terenima, preživio pakao i sada je neprepoznatljiv

Čuveni Thomas Hassler

Sa 166 cm visine je skidao paučinu na fudbalskim terenima, preživio pakao i sada je neprepoznatljiv

A. Čaušević

Sa reprezentacijom je osvojio sve što vrijedi, a sa klubovima izgubio svako finale koje je igrao. Obilježio je jednu eru i smatra se najboljim izvođačem slobodnjaka svoje generacije.

Prije godinu dana je zabrinuo cijeli fudbalski svijet. Otkrivena mu je bolest uha i morao je odstupiti sa klupe šestoligaša. Uslijedio je paklen period za čuvenog Thomasa Hasslera, a spominjao se i gubitak pamćenja.

"Sada mi je mnogo bolje. Tada je uticalo mnogo faktora da mi se to desi. Tokom timskog govora došlo je do 'kratkog spoja', svi su bili zabrinuti, ali nije bilo tako kako se činilo", ispričao je Hassler.

Hassler je sa njemačkom bio prvak svijeta i Evrope

Hassler je vrlo dobro poznato ime nešto starijim ljubiteljima fudbala. Žario je i palio fudbalskim terenima 90-ih godina prošlog stoljeća i njegovi prekidi se i dan danas prepričavaju.

Sa visinom od 166 centimetara Hassler je igrao je u veznom redu, a krasili su ga sjajna tehnika, dinaminčan stil igre i konstantni pokreti širom terena.

Imao je magičnu desnu nogu, zabijao je iz slobodnih udaraca sa svih udaljenosti, kako sa ivice kaznenog prostora, tako i sa distance od oko 30 metara.

Oglasi

Bio je jedan od nositelja igre zlatne generacije Elfa koja je 1990. godine postala prvak svijeta u Italiji, a zatim i Evrope u Engleskoj 1996. godine.

Svoj najbolji fudbal je igrao 1992. godine kada je briljirao na Evropskom prvenstvu u Švedskoj, ali su Nijemci tada u finalu izgubili od Danske.

Hassler je iza sebe ostavio najgori period u životu

U klupskoj karijeri i nije imao previše uspjeha jer je gubio finala gdje je god igrao. Kako u Njemačkoj sa Kolenom gdje je i izgradio igračko ime,a tako i u Italiji sa Juventusom i Romom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Značajan fudblaski trag ostavio je igrajući za Munih 1860 kada je ovaj klub bio u Bundesligi, a u penziji je skoro dvije decenije.

Prije nego što ga je zadesila bolest uha ovaj 57-godišnjak je trenirao šestoligaša Preussen, sada je iza njega najteži period i ponovo se vratio u isti klub, ali kao video analitičar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti