Prvaku svijeta završena karijera u 28. godini: Od tuge mu je aplaudiralo i 40.000 rivalskih navijača

Srceparajuća scena

Prvaku svijeta završena karijera u 28. godini: Od tuge mu je aplaudiralo i 40.000 rivalskih navijača

Admin Čaušević

Dva mjeseca prije nekog što će proslaviti 28. rođendan svjetskom prvaku vrlo vjerovatno je završena karijera jer je nemoguće prognozirati kada će se ponovo vratiti na teren. 

U fudbalu postoje povrede koje automatski mogu značiti i kraj karijere, a takvu je u subotu zadobio Thomas Lemar, krilni fudbaler koji je sa Francuskom 2018. godine bio na krovu svijeta. 

Lemar se povrijedio u finišu prvog poluvremena utakmice Valencija - Atletico Madrid kada mu je stradala ahilova tetiva. 

Francuz je sa terena Mestalle iznesen na nosilima, a rukama je prekrio lice da se ne vide suze na njegovom licu. 

Već na startu sezone imao je problema sa povredom pa je tako propustio meč protiv Raya Vallecana, da bi u subotu zadobio povredu koja će ga možda i zauvijek odvojiti sa fudbalskih terena. 

Oglasi

Ovaj 27-godišnjak će u narendim danima obaviti operaciju, a težina povrede je takva da je za njega sezona već završena i to na samom startu. 

Oni najpesimističniji idu toliko daleko i tvrde da Lemar može zaboraviti na igranje ozbiljnog fudbala, a na neki način toga je bio svjestan i sam Francuz što pokazuje i njegova reakcija. 

Publika na Mestalli je tradicionalno neprijateljski nastrojena, međutim zbog same ozbiljnosti situacije svi su aplauzom dali podršku Lemaru. 

Bila je to scena koja se definitivno ne viđa često na fudbalskim terenima, pogotovo na Mestalli gdje publika praktično nikad ne pokazuje bilo kakav respekt prema rivalu.

Lemar je u Atletico Madrid stigao još 2018. godine kada su ga Jorgandžije platile Monacu vrtoglava 72 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I ranijih sezona je imao problema sa povredama, nikada nije imao priliku da zaigra u kontinuitetu i povreda protiv Valencija bi mu na kraju mogla i presuditi.

Inače, Valencija je meč dobila sa visokih 3:0 te tako Atletico Madridu nanijela prvi poraz u novoj sezoni La Lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti