Prva velika zvijezda koja je u Kataru rekla ono što mnogi ne smiju: "U delikatnoj sam situaciji..."

Nije želio da pljuje tanjir iz kojeg se hranio

Prva velika zvijezda koja je u Kataru rekla ono što mnogi ne smiju: "U delikatnoj sam situaciji..."

Admin Čaušević

Mnogo je fudbalera učesnika Mundijala koji su do sada kritikovali domaćina Svjetskog prenstva Ne toliko zbog organizacije, koliko zbog kršenja ljudskih prava. Pojavio se i prvi poznati fudbaler koji je stao u odbranu Katarana.

Inostrani mediji svakodnevno kritikuju Katar i zakone koji vladaju u toj zemlji, posebno se to odnosi na prava LGBT osoba te konzumiranje alkohola, a na kraju FIFA donosi odluke u korist organizatora Svjetskog prvenstva.

Katarani su se do sada suočili sa velikim brojem kritika. Čak su i mnogi fudbaleri otvoreno govorili protiv te zemlje, međutim na kraju su doputovali na turnir.

Konačno se pojavio i prvi fudbaler koji je izgovorio riječi za koje se mnogi ne usuđuju da urade. Iznio je potpuno pozitivan stav o Kataranima i to zbog svoje prošlosti.

Reprezentacija Belgije se svakodnevno suočava sa raznim zabranama. Posljednja u nizu se odnosi na zabranu upotrebe gostujućeg dresa na kojem je ispisana riječ Ljubav kao znak podršške LGBT osobama.

"Moramo biti pažljivi. Ne znam trebamo li biti uporni pa da naša ljutnja izraste u sukob. Ne znam šta će se desiti. Sve reprezentacije su pod istim pravilima. Moji kolege i ja smo zabrinuti. Morat ćemo razgovarati s FIFA-om", kazao je direktor reprezentacije Belgije Peter Bossaert nakon određenih zabrana.

Oglasi

Ipak, bez obzira na zabrane Thomas Meunier ima riječi pohvale za Katar jer je četiri godine nastupao za PSG, klub koji se finansira novcem iz te zemlje.

"Ja sam u delikatnoj poziciji. Igrao sam četiri godine u PSG-u. Ne mogu pljuvati u tanji i reći: 'Katarani su pi*de''. Sve sam znao kada sam potpisao ugovor", rekao je Meunier te dodao:

"Bio sam svjestan svega šta se ovdje događa. Moglo bi se reći i da sam ga podržao time što sam pristao igrati za državni klub. Ali bile su to dobre četiri godine."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Na mene nikad ništa nije utjecalo. Ja lično bih prista doći u Katar i da je FS Belgije odlučio da se bojkotuje turnir", dodao je defanzivac Borussije Dortmund.

Inače, Belgija Mundijal otvara utakmicom protiv Kanade. Taj meč se igra u srijedu kada je na programu i drugi duel grupe između Maroka i Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi