Niko nije rekao bolniju istinu o Neymaru kao njegov bivši saigrač

Meunier iskren

Niko nije rekao bolniju istinu o Neymaru kao njegov bivši saigrač

Eldar Ganibegović

Neymar je 2017. godine napravio najskuplji trnasfer u historiji fudbala kada je za 222 miliona eura prešao iz Barcelone u PSG.

Igrač je napustio Camp Nou kako bi bio izvan sjene Lionela Messija i imao veće šanse za osvajanje Ballon d'Ora, ali čini se da je Brazilac doživio neuspjeh u klubu Ligue 1.

Thomas Meunier, desni bek u Borussiji Dortmund i bivši Neymarov saigrač u PSG-u, smatra da je Brazilac prelaskom u tim iz Francuske izgubio sjaj.

"Moram priznati da sam bio veliki fan Neymara dok je igrao za Barcelonu. Taj povratak protiv PSG-a je njegova zasluga", rekao je Meunier misleći na onu pobjedu Barcelone od 6:1 u Ligi prvaka nakon 4:0 poraza u prvoj utakmici protiv PSG-a.

"Da imam 10 godina, sigurno bih imao njegov poster u svojoj sobi. U Parizu je, međutim, izgubio svoju magiju", kazao je brutalno iskreno reprezentativac Belgije, prenosi Kicker.

Podsjetimo, prije nekoliko dana Neymar je ponovo po simuliranju stigao do svjetske pažnje.

Oglasi

PSG je rutinski dobio prijateljsku utakmicu s japanskom momčadi Gamba Osakom rezultatom 6:2.

Neymar je startao i zabio dva puta. Prvi gol stigao je iz jedanaesterca koji je također on izborio, nakon simuliranja zbog kojeg je postao meta ismijavanja.

U jurišu na peterac, brazilski fudbaler uspio se zaustaviti i prebaciti loptu na desnu nogu, a u tom je trenutku defanzivac uklizao.

Lijeva noga japanskog internacionalca bila je usmjerena prema Neymaru, ali se činilo da ju je uspio povući prije nego što je došlo do kontakta.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Iako kontakta nije bilo ili je bio bez ikakvog intenziteta, Neymar se spektakularno bacio u peterac, pa čak i vikao.

[twitter]https://twitter.com/TrollFootball/status/1551545900673417217?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1551545900673417217%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.digisport.ro%2Ffotbal%2Fligue-1%2Flui-neymar-nu-i-a-priit-transferul-de-la-barcelona-la-psg-si-a-pierdut-magia-1819485[/twitter]

Top Komentari

Kiss
Za oscara nema šta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti