Thomas Muller se obratio Kahnu i Salihamidžiću, tvrdi da će se ubrzo sresti, otkrio i gdje

Thomas Muller se obratio Kahnu i Salihamidžiću, tvrdi da će se ubrzo sresti, otkrio i gdje

E. Škorić

Najiskusniji igrač Bayerna Thomas Muller odlučio je da analizira prošlu sezonu koja je bila jako teška, ali na kraju koje su Bavarci proslavili 11. titulu Bundeslige, što je jedino dobro od svega što se događalo.

"Sigurno ću na trenutak otići na jug i podići noge na plažu na klasičan način", najavljuje Thomas Müller nakon nervozne završnice sezone u kojoj je Bayern nadmašio Borussiju Dortmund.

Müller sažima prošlu sezonu, ali dotiče se posebno Hasana Salihamidžića i Olivera Kahna, bivše direktore Bavaraca kojima je uručen otkaz nedugo nakon osvojene titule.

Müller je već puno toga doživio u svojoj karijeri - stoga dovoljno govori kada prošlu godinu opisuje kao "možda najproblematičniju u mojoj karijeri".

"Ovom prilikom bih želio zahvaliti Oliju i Brazzu na vremenu koje su proveli zajedno u uredu. Gledao sam ih i kao članove uprave i igrače. Upoznao sam ih i izvan terena kao ljude. I tako imam i uvijek sam imao dobru vezu s njima”, naglašava te dodaje:

"Njih dvojicu ću sigurno sresti ubrzo na golf terenu".

Oglasi

Možda već u nadolazećoj ljetnoj pauzi? Sva trojica imaće dovoljno vremena da se odmore.

Za trenera Thomasa Tuchela ljeto ne bi trebalo biti tako opušteno. On mora voditi računa o politici transfera sve dok se ne postavi novi sportski direktor. Ponajprije zajedno s povratnikom Karl-Heinzom Rummeniggeom. I naravno Uli Hoeness, što se podrazumijeva.

Bayernu treba novi napadač, novi centralni vezni, bit će stoga zanimljivo pratiti koga će dovesti, dok se istovremeno mnogi nalaze na izlaznim vratima. I oni "najsigurniji" nisu sigurni, jer Bayern je spreman i na prodaju velikih zvijezda...

Klub stavlja na prodaju tri velike zvijezde?

Sadio Mane, Leroy Sane i Serge Gnabry su na prodaju. Klub će saslušati ponude za ove nogometaše i nema dileme da će za njih stići mnogobrojne ponude jer se radi o vrhunskim igračima.

Mane je prvi koji bi mogao otići. Senegalac je izgledao zaista loše u prvoj sezoni u minhenskom klubu, napravio je brojne skandale, tukao je saigrače i govori se o njegovom povratku u Englesku.

Oglasi

Njegov učinak bio je zaista skroman. U 38 odigranih utakmica zabio je 12 golova i upisao je šest asistencija. Cijena na tržištu mu je 45 miliona eura.

Leroy Sane (27) također je na izlaznim vratima. Klub će sagledati sve ponude za njega i vidjet ćemo hoće li njemački reprezentativac napustiti Minhen ovog ljeta.

Protekle sezone je u 44 odigranih mečeva imao učinak od 14 golova i 10 asistencija. Ipak, u centru pažnje se našao po skandalu kada ga je udario Sadio Mane i to je obilježilo sezonu iza nas.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Serge Gnabry još je jedna zvijezda koja bi mogla promijeniti klub. On je od spomenutog trojca bio ponajbolji na terenu uz 17 golova i 12 asistencija u 47 utakmica.

Gnabry je prošle godine i produžio ugovor na insistiranje Hasana Salihamidžića. Međutim, odlaskom Brazze iz kluba promijenile su se mnoge stvari, pa tako i situacija oko ovog 27-godišnjaka koji bi na kraju mogao otići.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti