Iz Bayerna mogu svi otići osim njega - Tuchelu se ne uklapa u sistem, ali nema šanse da ga se riješi

Miljenik trenera Bayerna

Iz Bayerna mogu svi otići osim njega - Tuchelu se ne uklapa u sistem, ali nema šanse da ga se riješi

Midhat Šljivak

Trener minhenskog Bayerna Thomas Tuchel nema namjeru da se riješi usluga legendarnog fudbalera ovog tima Thomasa Mullera iako se 33-godišnjak nikako ne uklapa u njegov sistem igre. Muller mu je miljenik i on ga ima namjeru zadržati u svom timu i traži mjesto gdje bi ga uklopio.

Thomas Muller omiljen je fudbaler trenera minhenskog Bayerna Thomasa Tuchela. Iako 33-godišnji napadač nije idealan igrač za njegov sistem igre, Tuchel ne da da ga se klub riješi i želi ga u svom timu i naredne sezone.

Rukovodstvo bavarskog velikana je, tvrdi TZ, sugerisalo treneru da se riješi iskusnog ofanzivca, no on to nema namjeru učiniti i pokušava mu naći idealno mjesto u timu.

"Tuchelov fudbal nije Mullerov fudbal, ali trener Bayerna nema namjeru da ga se riješi. Pokušava naći pravo rješenje za Mullera kako bi on ostao u klubu do kraja karijere", tvrdi TZ.

Jasno je da će iskusni napadač i naredne sezone nositi dres bavarskog giganta u čijem dresu je debitovao još davne 2008. godine i u kojem je u proteklih 15 godina osvojio apsolutno sve što je mogao.

Oglasi

Muller je u dresu najvćeg njemačkog kluba odigrao 666 utakmica i postigao je 235 golova, a broj osvojenih trofeja je nevjerovatan. Ukupno ih je bilo 32.

Za reprezentaciju Njemačke odigrao je 121 meč uz 44 postignuta pogotka. Osvojio je Svjetsko prvenstvo 2014. godine, a četiri godine ranije bio je treći.

Supruga nije dozvolila da potpiše ugovor karijere: "S novcem će uništiti brak i porodičan odnos"

Thomas Muller je 2015. godine trebao karijeru nastaviti u Manchester Unitedu.

Sve je bilo dogovoreno i Muller je trebao zarađivati 20 miliona eura po sezoni, a to je otkrio bivši trener Uniteda Louis Van Gaal koji je rekao da su u Unitedu već bili spremni da Mullera dočekaju na aerodromu, ali onda karijeru ovog sjajnog fudbalera odredila je njegova supruga Lisa.

Lisa nije htjela da seli iz Minhena, ali i smatrala je da bi tolike cifre bile opasne za Mullera kao i za svakog fudbalera. Strah je bilo da bi novac mogao udariti u glavu što bi se moglo odraziti na brak i porodicu.

"Živimo lijepo i složno u Minhenu. Iako je on fudbalska zvijezda, pokušavamo da živimo što mirnije. Ponude kao što je imao od Manchester Uniteda stavljaju brak i povjerenje na ispit, a danas je odnos između partnera bitnije od svega i nijedan novac to ne može zamijeniti", smatrala je Lisa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na kraju je ostao u Bayernu gdje je također među najplaćenijim fudbalerima, no živi mnogo mirnije nego što bi to bio slučaj u Engleskoj.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi