Salihamidžić i Kahn čuli da Muller želi da ode i pozvali ga na hitan sastanak
Thomas Muller spreman je da ode iz kluba kako bi dobio više prostora za igru jer Thomas Tuchel ne računa na njega kao treneri koji su tu bili ranije (Foto: EPA)

Ne žele ga izgubiti

Salihamidžić i Kahn čuli da Muller želi da ode i pozvali ga na hitan sastanak

Midhat Šljivak

Njemački mediji objavili su prije nekoliko dana kako bi Thomas Muller (33) mogao napustiti Bayern i karijeru nastaviti u rivalskoj Borussiji Dortmund ili RB Leipzigu. Ta vijest je naljutila navijače bavarskog velikana, a odmah su reagovali Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn koji su danas obavili razgovor s iskusnim napadačem i poručili su mu da žele da ostane u klubu do kraja karijere.

Thomas Muller član je Bayerna već 23 godine. Stigao je u klub kao 10-godišnjak, prošao je sve omladinske selekcije i postao je jedna od ikona kluba u proteklu deceniju i po.

Međutim, činjenica da novi trener Thomas Tuchel ne vidi Mullera kao bitnog igrača za tim u narednoj sezoni navela je iskusnog napadača da razmisli o odlasku iz Minhena.

Njemački list Bild navodi kako bi 33-godišnjeg napadača u svojim redovima vidjeli Borussija Dortmund i RB Leipzig. On je navodno spreman da ode i to je naljutilo navijače.

Zbog toga je rukovodstvo bavarskog velikana odlučilo reagovati. Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn pozvali su Mullera i uputili su mu jasnu poruku.

Oglasi

"Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn odmah su pozvali Thomasa Mullera i zatražili su sastanak zbog pisanja o mogućem odlasku iz kluba", piše Bild i dodaje:

"Šefovi su jasno saopštili Mulleru. Klub još uvijek računa na njega i žele da se povuče kao igrač Bayerna", navodi se.

Thomas Muller je ove sezone u dresu Bayerna nastupio u 37 utakmica i ima učinak od sedam pogodaka i 11 asistencija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ukupno je za deceniju i po u klubu odigrao 663 utakmice i ima fenomenalan učinak od 234 pogotka i 255 asistencija.

S 33 godine Muller nije u najboljim fudbalskim godinama. Ipak, rukovodstvo kluba očigledno vjeruje da on još može pružiti dovoljno za klub i ne žele ga izgubiti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi