Prodali Sommera, Kepa im zabio nož u leđa, a sada su ugledali svjetlo na kraju tunela
Foto: xAlexanderxPohlx

Tuchel dobio odlične vijesti

Prodali Sommera, Kepa im zabio nož u leđa, a sada su ugledali svjetlo na kraju tunela

Endin Čaušević

Bayern je prethodnih dana u potrazi za golmanom koji će biti broj jedan dok se Manuel Neuer ne oporavi jer su Yanna Sommera prodali Interu. Kepa Arrizabalaga ih je iznevjerio u zadnji tren i otišao u Real Madrid, ali konačno su čelnici njemačkog velikana dobili dobre vijesti.

Bavarci su iznenadili mnoge odlukom da Sommera prodaju Interu jer je Švicarac prije samo pola godine stigao u Bayern kao zamjena za Manuela Neuera.

No, partijama Sommera nisu bili zadovoljni i prodali su ga Interu, a samo da kasnije stigle su očajne vijesti. Neuerov oporavak nije išao po planu i morao je na novu operaciju koljena što je upalilo alarm na Allianz Areni.

Prodajom Sommera ostali su bez prvog golmana i odmah se pokajali, te su krenuli u akciju. Samo nekoliko dana kasnije Bayern je dogovorio dolazak Kepe iz Chelseaja i kada je on trebao da dođe na ljekarske preglede i to se zakomplikovalo.

Kepa je dobio ponudu Real Madrida i odlučio je da odbije Bayern iako je sve već bilo dogovoreno.

Oglasi

Međutim, čini se da se tamni oblaci koji su se nadvili nad Bayernom u prethodnim sedmicama konačno razilaze jer su konačno dobili dobre vijesti.

Thomas Tuchel otkrio je da Bayern vjerovatno neće dovoditi novog golmana jer oporavak Neuera teče bolje nego što je iko očekivao i za mjesec dana iskusni čuvar mreže bi se mogao vratiti na teren.

"Posljednja operacija je prošla bolje nego što je iko očekivao. Period oporavka je značajno smanjen i to su sjajne vijesti. Evo već dva dana trenira i veoma sam impresioniran načinom kako se sve brzo odvija. Očekujemo u idućih par sedmica da počne trenirati s ekipom, a nakon toga i da se vrati na teren", rekao je Tuchel.

Za Bayern su to odlične vijesti s obzirom da su prve prognoze nakon nove operacije bile da će Neuerov oporavak trajati najmanje četiri mjeseca i da će se na teren vratiti tek u januaru iduće godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

No, operacija je bila izuzetno uspješna, a ljekari su sami u čudu kako se koljeno brzo oporavilo. Bayern zbog toga ne srlja s dovođenjem golmana i transfer će se desiti samo u slučaju da uspiju dovesti neko privremeno rješenje.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti