Tuchelove iznenađujuće riječi o Mazrouiju nakon pobjede nad Mainzom

Marokanac u centru pažnje

Tuchelove iznenađujuće riječi o Mazrouiju nakon pobjede nad Mainzom

Admin Čaušević

Noussair Mazraoui je posljednjih dana u centru pažnje zbog javnog očitovanja povodom oružanog sukoba između Palestine i Izraela koji traje već dvije sedmice. 

Bayern je prije nekoliko dana odlučio da ne poduzima bilo kakve disciplinske mjere protiv Mazraouija nakon igračevih objava na društvenim mrežama u vezi sa sukobom Izraela i Hamasa.

Marokanca nije bilo u pobjedi nad Mainzom rezultatom 1:3, ali je Thomas Tuchel svejedno morao odgvarati na pitanja o statusu bivšeg fudbalera Ajaxa.

Nijemac je odlučio stati na loptu tako što je poručio da i dalje ima povjerenjea u Mazrouija kao osobu te da se nesporazumi mogu desiti.

"Razgovarali smo s njim i kratko s ekipom jučer. Samo sam jednim djelom upućen u cijeli slučaj. Te stvari nisu fudbalske", rekao je Tuchel.

"Vjerujemo u dobri duh svlačionice. Nastavljam da vjerujem u Nouassira kao osobu, nesporazumi se mogu desiti. O ovoj temi će se vjerovatno pričati neko vrijeme", dodao je iskusni trener.

Oglasi

Iz Bayerna su ranije saopšili kako su razjasnili sve sa Marokancem koji je klupskom rukovodstvu poručio da je miroljubiva osoba te da nema nikakve veze sa terorizmom i ratom.

"Noussair Mazraoui nas je vjerodostojno uvjerio da kao miroljubiva osoba odlučno odbacuje teror i rat i da nikada nije namjeravao izazvati iritaciju svojim objavama", poručio je izvršni direktor Bayerna Jan-Christian Dreesen.

Inače, pobjeda Bavaraca nad Mainzom sa 1:3 bi na kraju mogla ostati gorkog okusa pošto bi neko vrijeme van terena trebao provesti Leon Goretzka.

Goretzka koji je zabio treći gol je zamijenjen u 75. minuti zbog ozbiljne povrede ruke, a špekuliše se da je riječ o lomu.

"Malo smo zabrinuti za Leona i njegovu ruku. Ne želimo da bude kao s Gnabryjem koji je već slomio ruku. Trebamo sačekati i vidjeti", objasnio je trofejni trener.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MrziteljKomunjara
Ugledajte se na Liverpool cionisticki kerovi. Ne daj Boze da vam se vrati AH, ponovo bi se ubio kad bi vidio kakvi ste postali. Smradovi.
1 0
ado1972
Čiste gluposti i da su nešto preuzeli. Pa bilo bi blesavo. Kad može Salah i niko ništa o tome, zašto ne bi mogao on?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi