Bayern se zvanično oglasio povodom Mazraouijevih komentara o Palestini, igraču više ništa nije jasno

Bayern se zvanično oglasio povodom Mazraouijevih komentara o Palestini, igraču više ništa nije jasno

Edmir Škorić

Fudbaler Bayerna Noussair Mazraoui je u grupi doduše rijetkih slavnih sportista koji su stali u odbranu Palestine nakon žestokih sukoba na Bliskom istoku.

Reprezentativac Maroka prije nekoliko dana odlučio je da reaguje povodom sukoba koji traje već danima između Palestine i Izraela u kojima je već stradao ogroman broj nedužnih ljudi, a u Gazi je nažalost stradao veliki broj djece.

Mazraoui je prvo izazvao veliku pažnju jer je objavio ajet iz Kur'ana što su svi odmah shvatili kao podršku narodu u Palestini, a kada je dobio žestoke kritike javnosti u Njemačkoj ponovo se oglasio.

Marokanac je poručio da je razočaravajuće što mora da objašnjava svoje uvjerenja i što smatra da nije u redu da se ubijaju hiljade nevinih ljudi. Poručio je da je uvijek bio i bit će protiv terorizma, mržnje i nasilja.

Potom je fudbaler pozvan na interan razgovor s Bayernom, pa se spominje da bi mogao dobiti raskid ugovora sa njemačkim velikanom zbog toga što je javno podržao Palestinu, a sada je stiglo zvanično saopštenje Bayerna.

Oglasi

"FC Bayern Minhen je ove sedmice obavio detaljan i razjašnjen razgovor sa Noussairom Mazraouijem. Povod za debatu bile su Mazraouijeve objave na Instagramu u vezi s terorom protiv Izraela prije skoro dvije sedmice, koje su izazvale iritaciju i kritike.

 Noussair Mazraoui nas je vjerodostojno uvjerio da, kao osoba koja voli mir, odlučno odbija teror i rat. Žao mu je ako su njegove objave izazvale iritaciju,” kaže Jan-Christian Dreesen, izvršni direktor Bayerna, i objašnjava:

"FC Bayern osuđuje napad Hamasa na Izrael. FC Bayern i Noussair Mazraoui odlučno se protive prenošenju bliskoistočnog sukoba i njegovog nasilja u Njemačku, koja se zalaže za mir. Mržnja i nasilje bilo koje vrste nemaju mjesta u njemačkoj političkoj kulturi.

Bayern stoji na strani jevrejske zajednice u Njemačkoj i na strani Izraela; ništa ne opravdava ubijanje djece i porodica.  

Bayern je uvjeren da fudbal treba da razvije svoju moć balansiranja između različitih kultura, posebno u najtežim trenucima. Noussair Mazraoui će ostati u timu Bayerna, ali je trenutno van terena zbog povrede koju je zadobio tokom međunarodne utakmice sa reprezentacijom Maroka", stoji u saopštenju njemačkog velikana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je ja neki način iskazao na čijoj je strani, ali to je uglavnom stav većine Nijemaca bez obzira na prošlost...

Noussair Mazraoui je član bavarskog velikana od 2022. godine. Stigao je iz Ajaxa i dosad je odigrao 35 utakmica za Bayern.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YouTalkinToMe
Koja vnago od kluba, da ni jednom ne spomenu drugu stranu i njene žrtve čak ni nakon barbarskog rušenja bolnice već otvoreno podržavaju one genocidaše mamu im oni yebali.
6 0
King_Kenny
...sta mu nije jasno,dosao je u nacisticki klub iz kojeg hitno treba da bjezi...nek vidi sa Liverpoolom,tamo se muslimani tretiraju kao ljudska bica za razliku od ovog phederskog Bayerna...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi