U Minhenu se sprema novi "zemljotres": Otkaz je spreman, Bayern će se oglasiti već danas

Tvrdi Dietmar Hamann

U Minhenu se sprema novi "zemljotres": Otkaz je spreman, Bayern će se oglasiti već danas

E. Čaušević

Bayern je uspio po 11. put zaredom da odbrani titulu prvaka Njemačke i iskoristi ogroman kiks Borussije Dortmund u posljednjem kolu sezone. No, već tokom slavlja na terenu počeli su pljuštati otkazi, a prvi na meti bili su Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn i čini se da neće biti posljednji jer se i danas sprema novi "zemljotres" u Minhenu.

Pred posljednje kolo koje se igralo za vikend Dortmund je imao sve u svojim rukama i pobjedom nad Mainzom bi bio prvak Njemačke, ali se to nije desilo. Borussia je osvojila samo bod, a to je Bayern surovo kaznio.

Bavarci su u gostima pobijedili Koeln sa 2:1 i po 11. put zaredom uspjeli da osvoje titulu prvaka Njemačke i nastave svoju nevjerovatnu dominaciju.

Međutim, još tokom proslave na terenu počele su iznenađujuće promjene. Bayern je uručio otkaze Salihamidžiću i Kahnu, a Brazzi je ta odluka saopštena dok je s igračima na terenu slavio osvojenu novu titulu.

Mnogima je zasmetalo što je klub to uradio na takav način i što nisu sačekali da se slavlje završi, ali jasno je da čelnici Bayerna više nemaju strpljenja i da su odlučni da nakon poprilično loše sezone naprave velike promjene.

Njemački mediji pišu da Bayern nije završio što se tiče otkaza i da se već danas sprema novi "zemljotres" u minhenskom klubu.

Oglasi

Dietmar Hamann je gostujući na njemačkom Sky Sportsu izjavio jutros da se u Bayernu sprema novi otkaz, a da će ovaj put žrtva biti trener Thomas Tuchel iako je on prije tek dva mjeseca stigao u klub.

Hamann je otkrio da će otkaz Tuchelu biti uručen već danas i da se čeka zvanična objava kluba. Tuchela su doveli upravo Salihamidžić i Kahn umjesto Juliana Nagelsmanna, ali se ispostavilo da to nije bio baš najpametniji potez.

Iako ima ugovor s klubom očito je da čelnici Bayerna smatraju da Tuchel nije pravo rješenje i da im je za novu sezonu potreban novi trener.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jučer je predsjednik kluba Herbert Hainer izjavio da će Tuchel ostati i da nema potrebe da mijenjaju trenera, no Hamann je poručio da je iz izvora bliskih klubu dobio provjerene informacije da će Tuchelu danas uručiti otkaz.

Tuchel je stigao krajem marta na klupu Bayerna nakon neočekivanog otkaza Nagelsmannu, ali se nije proslavio. Klub je ispao iz Lige prvaka i DFB Pokala, a uz dosta sreće na kraju je uspio da osvoji titulu prvaka Njemačke.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

sloboda2
Klopp nek dode!!
0 1
sloboda2
Opet izvor informacija vesela sveska
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti