Tuchel otkrio kada su ga Kahn i Salihamidžić nazvali, a onda Brazzo objasnio šokantan potez kluba

Zvanično predstavljen novi trener Bayerna

Tuchel otkrio kada su ga Kahn i Salihamidžić nazvali, a onda Brazzo objasnio šokantan potez kluba

E. Čaušević

Bayern je u četvrtak šokirao fudbalski svijet potvrdom da Julian Nagelsmann više nije trener tog kluba, a umjesto njega stigao je Thomas Tuchel. On je danas predstavljen zvanično kao novi trener Bayerna i obratio se javnosti po prvi put od dolaska u Minhen.

Bavarci su u četvrtak navečer objavili da Nagelsmann više nije trener kluba što je šokiralo sve jer minhenski tim ulazi u završnicu sezone i očekuje ih rasplet u svim takmičenjima zbog čega niko ni slutio nije da će smijeniti trenera u tom trenutku.

Bilo je jasno da se nešto ozbiljno desilo između Nagelsmanna i čelnika kluba iako su na kraju Bavarci dali objašnjenje da je odluka donesena zbog nešto lošijih rezultata u prvenstvu.

Na kraju se ispostavilo da je on dobio otkaz zbog ljubavne veze s dojučerašnjom novinarkom Bilda, te da igrači više uopšte nisu imali povjerenja u njega jer su smatrali da je upravo Nagelsmann bio taj koji je odavao sve prljave tajne iz svlačionice Bayerna.

Naglesmann je na kraju dobio otkaz, a čelnici Bayerna ekspresno su našli zamjenu za njega. Za novog trenera izabran je Thomas Tuchel koji je danas zvanično predstavljen na Allianz Areni.

Tuchel je otkrio da su prvi razgovori objavljeni u utorak i priznao je ni da slutio nije da bi Bayern u najvažnijem dijelu sezone mogao da mijenja trenera, ali da mu je izuzetno drago što je dobio priliku da vodi tako veliki klub.

Oglasi

"Stvari su se zaista desile jako brzo. Iznenađen sam zbog tajminga jer nisam vjerovao da će baš u ovom trenutku mijenjati trenera. Pretpostavljao sam da ću u inostranstvu nastaviti karijeru i čekao sam ljeto. Prvi kontakt s Bayernom bio je u utorak naveče i zaista smo se ekspresno dogovorili", rekao je Nagelsmann i dodao.

Image

"Velika čast je potpisati ugovor za tako veliki klub. Hvala Kahnu, Salihamidžiću, Haineru i Hoenessu. Kada radiš u inostranstvu tek tada shvatiš koliko je Bayern veliki klub. Posvećenost je u DNA ovog kluba i ovdje žele samo uspjehe. Ovo je najviše talentovana ekipa u Evropu i radujem se što ću raditi s njima. Možemo osvojiti sve trofeje i u to nema nikakve dileme".

Pored Tuchela na press konferenciji bili su Kahn i Salihamidžić, a upravo se bh. reprezentativac obratio novinarima kako bi pokušao objasniti odluku da se u ovom dijelu sezone mijenja trener.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Razmislili smo dobro i smatramo da je ovo najbolja odluka za klub. U martu je bilo nekih oscilacija u igri, pa se to onda desilo u novembru i evo sada u Bundesligi gdje smo dobili pet od deset mečeva. Vidjeli smo da se nešto mora mijenjati i da trener više ne odgovara ovom timu. Kada rezultati i igra idu nizbrdo onda morate što prije reagovati i mi smo upravo to uradili", kazao je Salihamidžić.

Tuchel je s Bavarcima potpisao ugovor do ljeta 2025. godine i u naredna dva mjeseca ima priliku da se na svim frontovima bori za trofeje. Kahn i Salihamidžić su sada pod lupom i ukoliko se ispostavi da su napravili pogrešan potez sigurno je da će i oni na kraju odgovarati za to.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi