Tuchelu je preko glave osjetljive priče koja kruži o njemu: "Nije istina, ne zaključujte gluposti!"

Trener Bayerna kategoričan

Tuchelu je preko glave osjetljive priče koja kruži o njemu: "Nije istina, ne zaključujte gluposti!"

A. Čaušević

Thomas Tuchel broji posljednje sedmice na klupi Bayerna pošto mu je već saopštena da odlazi na kraju sezone. Trofejni stručnjak je pred derbi sa Borussijom Dortmund odlučio da demantuje glasine koje kruže već neko vrijeme.

Tuchel je za medije govorio prije El Klassikera koji se igra u subotu od 20:30. . Njemački trener se osvrnuo na trenutno stanje u ekipi i iznenadio je sve riječima o Bryanu Zaragozi.

Zaragoza je u Bayern doveden ranije od planiranog pošto je njegov dolazak bio dogovoren za ljeto, a navodno zbog jezičke barijere Španac uopšte ne komunicira sa Tuchelom.

"Bio sam upoznat da dolazi. Ništa ose ne dešava bez razgovora. Bio sam na sastanku u Minhenu s Christophom Freundom. Njegov savjetnik je bio prevoditelj jer mi ne govorimo španski", rekao je Tuchel te nastavio:

"Izgradili smo dovoljnu, snažnu i emotivnu vezu i zato smo dogovorili njegov transfer. Nakon nekoliko povreda u timu pomjerili smo njegov dolazak.

"Još uvijek ne znam pričati španski. Moj pomoćni trener, Nico Mayer, zna, pa on objašnjava pravila i ideje na treningu."

Oglasi

"Nico je vaš glavni kontakt. Ako želite zaključiti da ja ne razgovaram sa Zaragozom i da nemam odnos, to nije istina. To je glupo!"

Zaragoza odigrao je samo 35 minuta u dresu Bavaraca raspodijeljenih u dvije utakmice te je njegova budućnost u Minhenu jako upitna.

Tuchel je već bio jasan prije nekoliko sedmica kada je naznačio da je Bryanova prilagodba sporija, uglavnom zato što ne poznaje jezik.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ne govori engleski ni njemački i to je teže", govorio je tada Tuchel koji sigurno odlazi na kraju sezone sa klupe najuspješnijeg njemačkog kluba.

Da li će Zaragoza ostati najviše će zavisiti od izbora novog trenera. To sigurno neće biti Xabi Alonso koji je potvrdio da ostaje na klupi Bayer Leverkusena.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi