Bayern pronašao novog lidera ekipe: "Oko njega ćemo graditi našu budućnost"

Potvrđeno iz kluba

Bayern pronašao novog lidera ekipe: "Oko njega ćemo graditi našu budućnost"

E. Škorić

Svi drugi možda mogu da odu iz Bayerna, ali mlada zvijezda sigurno će ostati i to je zajednički stav kompletnog rukovodstva njemačkog velikana.

Čim se sezona završi, čelnici Bayerna zasut će rukave i krenuti sa poslom, a ima ga zaista puno. Mora se naći novi trener, obnoviti ugovore trenutnim igračima, neke prodati, dovesti nova pojačanja.

Trenutna sezona nije bila na nivou očekivnja kluba, a spasiti je donekle može jedino eventualno osvajanje Lige prvaka. Svi domaći trofeji praktično su izgubljeni. Istina, postoji u teoriji šansa da se osvoji Bundesliga, no trebalo bi da se desi pravo čudo da Bayer Leverkusen do kraja prepusti svoje mjesto velikanu iz Minhena.

Čelnici minhenskog Bayerna potvrdili su preko sportskog direktora Maxa Eberla da žele da Jamal Musiala bude novi vođa tima od sljedeće sezone. Uvjereni su da je njemački jako talentovani fudbaler dosegao razinu zrelosti poterbnu za vođenje ekipe.

Novi sportski direktor Max Eberl izjavio je kako Bayern definitivno želi produžiti ugovor s Jamalom Musialom i da je to jedini igrač koji trenutno nema cijenu i kojeg klub neće prodati bez obzira na sve

Oglasi

"Musialin odlazak nije moguć. Nadamo se da će on biti naš novi lider. Igrač je koji donosi prevagu i veliku radost navijačima i klubu. Vrlo dobro utjelovuljuje lice Bayerna. Naša namjera je na od njega napraviti novo lice Bayerna i oko njega ćemo graditi našu budućnost", rekao je Eberl.

Inače, prethodno je Manchester City pokazao interesovanje za Musialu i čak nudio 100 miliona eura, dok se navodno i Real Madrida zanima za mladu zvijezdu.

Nijemac je ove sezone zabio 12 golova uz sedam asistencija na 31 odigranoj utakmici, a ima već 10 trofeja kao igrač Bayerna.

Ukupno je Musiala dres Bavaraca nosio u 156 utakmica. U ovom intervalu upisao je 43 pogotka i 30 asistencija. Osim toga ima i 26 nastupa za Njemačku, za koju je postigao dva gola i bit će jedna od uzdanica ekipe Juliana Nagelsmanna tokom ljeta na Evropskom prvenstvu.

Oglasi

Iako se očekuje dosta promjena u timu Bayerna tokom ljeta, sada je sigurno da Musiala ostaje i da će biti igrač oko kojeg će se graditi budućnost najtrofejnijeg njemačkog kluba.

Musiali desetka i velike pohvale

U međuvremenu je Musiala zadužio broj 10 u Njemačkoj. Selektor Julian Nagelsmann odlučio je da 21-godišnjak preuzme sav teret slavnog broja i dosadašnji broj 14 će prepustiti nekom drugom.

"Desetka mi je san od djetinjstva. Sanjao sam o tom broju kada sam gledao Messija i slične igrače", rekao je Musiala i dodaje:

"Neće me previše ponijeti. Davat ću sve od sebe kao što bih to uradio i s drugim brojem na leđima. Ipak, poseban je osjećaj nositi baš 'desetku'", poručio je mladi fudbaler.

Oglasi

Musialu je nakon prvog treninga hvalio Toni Kroos. Jasno mu je da je čudo od igrača.

"Ne gledam Bundesligu, više gledam Ligu prvaka. Vidio sam Jamala i tamo, a da ga nikad prije nisam vidio, jutrošnji trening bi mi bio dovoljan", rekao je Kroos.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mladoj zvijezdi naravno prijaju ovakve pohvale. Uzvratio je starijem kolegi.

"Toni Kroos je nevjerovatan fudbaler. Već na treningu se vidi kako je miran na lopti. Godinama ga gledam, fantastičan igrač koji će nam dosta pomoći. Izuzetno ga poštujem i gode mi njegove pohvale", rekao je Musiala.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Alonso je trener Leverkusena i sljedeću sezonu ,hvala prijatno i doviđenja ....glupani !!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi