Hoeness potvrdio: "Od Alonsa nema ništa, ali obavljeni su razgovori sa drugim trenerom"

Ubrzo će se sve znati

Hoeness potvrdio: "Od Alonsa nema ništa, ali obavljeni su razgovori sa drugim trenerom"

E. Škorić

Uli Hoeness bio je dugo trener Bayerna, a zatim i predsjednik kluba i svakako osoba koja ima jake veze u njemačkom klubu i jako dobro poznaje situaciju u njemačkom fudbalu.

Aktuelna sezona još nije gotova, mada su se u Bayernu odavno okrenuli sezoni 2024/25. Trenutno su na korak od prekida bundesligaške dominacije, jer samo je pitanje trentuka kada će Bayer Leverkusen i zvanično postati novi prvak, ispali su ranije iz Kupa, izgubili trofej Superkupa Njemačke i jedino ostaje borba u Ligi prvaka.

Bavarcima neće biti lako u veoma jakoj konkurenciji osvojiti Ligu prvaka, a šta god da se dogodi, od ljeta će imati novog trenera. Thomas Tuchel odlazi na kraju sezone bez obzira na rezultate, dok uprava njemačkog prvaka intenzivno radi na njegovoj zamjeni.

Novi sportski direktor Max Eberl (50) i direktor Christoph Freund (46) imaju popis koji je u obradi. Na vrhu stoji: Xabi Alonso (42) iz Bayer Leverkusena. Ali kako sada kaže počasni predsjednik Uli Hoeness (72), ovo bi se pitanje uskoro moglo riješiti.

Hoeness, koji je igrao za Bayern od 1970. do 1979. godine i koji je s klubom osvojio tri naslova prvaka Njemačke i tri trofeja u Evropi, uvjerava da je Alonso nemoguća misija za Bavarce trenutno.

Oglasi

Bivši šef Bayerna u intervjuu za “BR24" je rekao: "Ja osobno, svi mi, izuzetno cijenimo Xabija Alonsa, ali ne treba zaboraviti da on sada trenira u klubu koji je trenutno u procesu da postane njemački prvak. On ima puno toga za zahvaliti ovom klubu, a poznavajući ga, neće to tek tako ostaviti i uvjeren sam da će on nastaviti s poslom u Leverkusenu".

"Da je imao više uspjeha dvije-tri godine, vjerovatno bi ga bilo lakše izvući odatle, no ovo je praktično prva i jedina prava godina za njega i ne želi odmah otići. Vidjet ćemo hoćemo li uspjeti ove godine, bit će preteško, rekao bih i nemoguće", poručuje Hoeness.

Xabi Alonso trenira Bayer Leverkusen od 5. oktobra 2022. godine, a osim Bayerna pokušava ga angažovati i njegov bivši klub Liverpool.

Broj dva i najbolja alternativa u potrazi za trenerom je Roberto de Zerbi (44) iz Brightona. S njim se navodno već razgovaralo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Italijan se smatra zvijezdom u usponu na trenerskom nebu, koji svojoj ekipi prenosi jasnu filozofiju: prošle je sezone doveo Brighton do šestog mjesta na tabeli Premier lige i impresionirao dominantnim, kontroliranim fudbalom.

Prema informacijama engleskog Telegrapha, De Zerbi, čiji ugovor traje do 2026. godine, navodno ima izlaznu klauzulu od 14 miliona eura.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Nemoj tako Uli ima ovde glupih navijača bayerna hahahaha....oni kažu trener je Alonso hahaha hahaha...e mamu vam glupu ...pa idioti jedni pitajte ako ne znate mamu vam glupu !!! Čuj se zebri hahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha
1 0
Baron22
Ma ovo se Uli za****je ne zna on ništa lupa bezveze hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha e glupani kad će te početi razmišljati mamu vam ....prije ovoga se znalo glupani glupi hahahaha hahahaha hahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti