Navijači Bayerna šalju jake poruke - jedan dio je za upravu kluba, drugi za UEFA-u

Što na umu to na drumu

Navijači Bayerna šalju jake poruke - jedan dio je za upravu kluba, drugi za UEFA-u

Edmir Škorić

Bayern je ove srijede ovjerio plasman u nokaut fazu Lige prvaka nakon što je kod kuće savladao Galatasaray sa 2:1.

Novi pogoci Harryja Kanea donijeli su Bavarcima prvo mjesto i siguran plasman u osminu finala najelitnijeg klupskog takmičenja.

Unatoč igranju utakmice kod kuće i mogućnosti odabira dresova za utakmicu, Bayern je igrao s gostujućim dresom. Tuchelovi igrači nosili su crnu i ljubičastu garnituru, umjesto tradicionalnog crveno-bijelog dresa.

Iz tog razloga, južna tribina Allianz Arene prikazala je transparent koji kritikuje ovu odluku : "Klupske boje su nepovredive."

Osim toga, navijači su istaknuli još jedan natpis u znak protesta protiv preuređenja koje UEFA želi provesti za sljedeća izdanja Lige prvaka:

Oglasi

“95% nas navijača voli fudbal, 5% su idioti koji iskorištavaju fudbal. Zaustavite reforme UEFA Lige prvaka i plutokraciju evropskog udruženja klubova. Je*eš UEFA-u", poručili su navijači Bayerna.

Navijači minhenskog kluba prepoznatljivi su po raznim protestima i porukama kojima žele istaknuti da nešto, po njihovom mišljenju, nije u redu, stoga su ovaj put odlučili da brane tradiciju bavarskog velikana.

Bayernu u Ligi prvaka ide savršeno, dok u Njemačkoj ima malih problema. Trenutno je drugoplasirani tim Bundeslige sa 26 bodova, dok vodeći Bayer Leverkusen ima dva boda više.

Bayern će u subotu ugostiti Heidenheim i svakako je veliki favorit za novu pobjedu i ništa drugo se ne očekuje od ekipe koju trenira Thomas Tuchel.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Do kraja novembra Bayern će odigrati još dva meča - prvo u Koelnu 24. u Bundesligi, a onda 29. novembra dočekuje Kopenhagen u petom kolu Lige prvaka.

Grupnu fazu okončat će gostovanjem u Manchesteru 12. decembra, a ta bi utakmica mogla da bude odlučujuća za Crvene đavole koji su sada na dnu tabele u grupi A sa samo tri boda. Po četiri imaju Kopenhagen i Galatasaray, a Bayern maksimalnih 12 bodova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi