Otkriveni jezivi detalji o Manuelu Neueru: "U Bayernu nikad nismo vidjeli nešto slično"

Bavarci su objavili dokumentarac

Otkriveni jezivi detalji o Manuelu Neueru: "U Bayernu nikad nismo vidjeli nešto slično"

Admin Čaušević

Skijaški izlet se pretvoru u jedanaestomjesečnu noćnu moru za Manuela Neuera, koji je izvan terena bio od decembra prošle, do kraja oktobra ove godine. Sada su otkriveni šokantni detalji koji su sjajnog čuvara mreže mogli učiniti trajnim invalidom.

Neuer je stisnuo zube, polako i strpljivo čekao povratak na teren i dočekao. Zbog toga je Bayern objavio dokumentarac o svom golmanu pod nazivom "Borba za povratak - Manuel Neuerov put povratka do gola" kako bi rasvijetlila njegovu teška povreda.

S Neuerom u ulozi naratora, dokumentarac otkriva mnoge detalje oko nesreće u području Spitzingsee na stazi koja se nalazi na visini od 1400 metara.

"Počeo sam planinariti i trčati. Zatim sam odradio skijašku utrku s iskusnim ljudima koji također planinare na područuju oko našeg doma u blizini jezera Tegernsee."

"Uglavnom, bilo je to kao da sam otišao po sendvič. Skijam od svoje šeste godine, skijam više od 30 godina i nikad mi se nešto ovako nije desilo. Nažalost bilo je nešto ispod snijega što me blokiralo. Tada sam pao i povrijedio se. Zapeo sam gore na stazi", kazao je Neuer u uvodu te nastavio:

Oglasi

"Prvo smo pozvali gorsku službu spašavanja, a onda sam ja s mobitela nazvao Jochena Hahnea (Bayernov fizioterapeut)."

"Minutu smo razgovarali o traumi i boli. Zatim sam pokušao brzo razmisliti što bi za njega bilo najbolje. Još se sjećam kako sam mu tada rekao: ''Nemoj sada pokušavati ući u dolinu, ali ako imaš priliku, pokušaj otići helikopterom", otkrio je Hahne.

Zatim je 37-godišnjak je helikopterom prebačen u kliniku, gdje se potvrdio najgori mogući scenarij.

"Onda su stigle loše vijesti kad su mi skinuli pancerice! Tada je liječnicima bilo jasno zašto sam u bolnici. I ja sam malo degradirao, iako sam imao bolove...", dodao je Neuer.

Ozbiljnost situacije ipak najbolje je opisao ljekar drugog tima Bayerna, Peter Weblecker. "Cijela noga je slomljena, tibija, ali i fibula. Bila je to vrlo ozbiljna povreda, možda najteža povreda koju smo ikad vidjeli u Bayernu."

Budući da je tada kraj njegove karijere sada izgleda vjerovatnije nego ikad, Neuer se podvrgnuo hitnoj operaciji koja mu je omogućila da se vrati na teren.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Poslao sam poruku timu WhatsApp grupu timu i izvinio se. Tada sam rekao da ću vjerovatno pauzirati do sljedeće sezone, a to je do ljeta."

"Bilo je određenog nazadovanja u oporavku, ali oni su u očekivoano u ovako teškoj povredi. Nisam mogao hodati duže od pet metara. Uvijek sam imao trnce u desnoj fibuli pa je metal morao biti uklonjen. Na kraju mi je pomogla još jedna operacija", završio je Neuer.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi