Tuchel: Nemam nikakvo objašnjenje za ovo, sutrašnju utakmicu Borussije neću gledati

Još nije sve izgubljeno

Tuchel: Nemam nikakvo objašnjenje za ovo, sutrašnju utakmicu Borussije neću gledati

E. Škorić

Bayern je u 33. kolu Bundeslige izgubio s 3:1 od Leipziga pred svojim navijačima i došao u jako nezahvalnu situaciju.

Bayern je i dalje lider sa bodom prednosti u odnosu na Borussiju Dortmund, ali Milioneri sutra igraju svoj zaostali meč ovog kola sa Augsburgom i ako dobiju, čeka ih domaći duel s Mainzom za naslov prvaka.

U Bayernu se ne predaju, vjeruju da će Borussia još jednom da kiksa, ali jasno je da više ništa nije u njihovim rukama.

Sve je krenulo nizbrdo kako je Thomas Tuchel naslijedio Juliana Nagelsmanna, pošto je klub ispao iz Kupa Njemačke, potom Lige prvaka, sada strahuje da sezonu završi bez ijednog trofeja.

"Zaslužen poraz, morate da igrate drugačije ako želite dobiti meč. Dobro smo ušli u utakmicu, pa smo stali nakon 30 minuta i u drugom poluvremenu stali. Trenutno nemam objašnjenje kako se tako nešto može dogoditi", kazao je Tuchel nakon utakmice.

Da li je Leipzig danas bio bolji? „Zavisi od sitnica. Kada se više niko ne pomjera, kada niko ne pravi rupu. Ako ne, onda izgleda da je RB bio dobar. Ako izgubim, želim da izgubim od boljeg tima koji je u boljoj formi tog dana, a ne zato što nam igra izmiče iz ruku".

Oglasi

Da li će gledati sutra utakmicu Augsburga i Borussije Dortmund?

"Definitivno je neću gledati. Ne bih je ni gledao da smo pobijedili. Pogledaću ovo ponovo kad budem mogao".

Iskusni ofanzivac Thomas Muller bio je danas starter i asistent kod gola Sergea Gnabryja za 1:0, prije nego je Leipzig u nastavku s dva gola sve preokrenuo u svoju korist.

"Sada moramo da trpimo ovaj udarac i da pobijedimo sljedeće sedmice. Dortmund prvo mora slijediti primjer i pobijediti. Prije svega, želim vidjeti da Dortmund dvaput pobijedi, prije nego im damo titulu. Naravno, ako pobijede i osvoje, čestitam im.”

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na pitanje o današnjoj utakmici, on smatra da se Bayern "sam pobijedio".

"Dva penala i gol iz kornera, sve ste vidjeli, to govori samo za sebe", dodao je Nijemac.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi