Glavni čovjek Bayerna otvoreno napao Tuchela, smeta mu ono što Nijemac govori u javnosti

U Minhenu i dalje ima problema

Glavni čovjek Bayerna otvoreno napao Tuchela, smeta mu ono što Nijemac govori u javnosti

Edmir Škorić

Nedavno su u Bayernu napravljene velike promjene. Promijenjen je skoro kompletan menadžment, ali angažman Ulija Hoenessa i Karl-Heinza Rummeniggea još nije okončan.

Niko za sada ne zamišlja Bayern bez ovog dvojca. Hoeness je jedno od najsvjetlijih lica rekrodnih njemačkih prvaka, a i sa 71 godinom obavlja velike stvari na Allianz-Areni.

Ovog proljeća, kada je Bayern bio u krizi, on i bivši izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge ponovo su se gurnuli u centar pažnje. Ubrzo nakon toga, sportski direktor Hasan Salihamidžić i izvršni direktor Oliver Kahn morali su otići. Novi izvršni direktor, Jan-Christian Dreesen, sada je postavljen, a novi sportski direktor, Christian Freund, je na čelu.

Trener Thomas Tuchel sada kontroliše sportsko bogatstvo kluba, ali nemiri još nisu u potpunosti razriješeni i nove strukture nisu u potpunosti uspostavljene. U intervjuu za RTL/ntv, Hoeness komentariše velika pitanja s kojima se suočava najveći klub u zemlji. Riječ je o nedostatku kadrova, o Jéromeu Boatengu, koji na kraju nije potpisao, o treneru Tuchelu i o trenutku u kojem će početi nova budućnost Bayerna.

Iako je doveden Harry Kane kao najveće pojačanje u historiji kluba, Tuchel nije potpuno zadovoljan.

Oglasi

Više puta se javno žalio da mu je na raspolaganju premalo igrača. Trener je bio posebno zabrinut za odbranu. Minhenski tim je sezonu počeo sa samo tri centralna beka - Dayotom Upamecanom, Matthijsom de Ligtom i Min-jae Kimom. Relativno brzo je postalo jasno da to nije dovoljno: u prvom kolu DFB kupa, Leon Goretzka je iznenada morao da pomaže u centralnoj odbrani.

Rešenje bi stoga trebalo da bude neko sa dugom historijom u Minhenu: Jerome Boateng. Svjetski prvak iz Rija trenutno je bez kluba nakon svog boravka u Francuskoj, pa je mogao odmah ublažiti brige u odbrani. Zato je Boateng već trenirao u Minhenu. Ipak, Bayern nije dao ugovor 35-godišnjaku. Jedan od glavnih razloga je taj što je Boateng i dalje u sudskom sporu zbog privatnih problema sa bivšom suprugom.

Sportski direktor Christoph Freund nazvao je Boatengove pravne poteškoće "privatnom stvari", a trener Tuchel je želio da "fudbalski klub ima pravo da donosi fudbalske odluke". To je izazvalo nezadovoljstvo na navijačkoj sceni. Tokom domaće pobjede od 3:0 protiv Frajburga, na transparentu je pisalo: "Mizogino nasilje nije privatna stvar."

Ono što Hoeness nikako ne voli je činjenica da Tuchel često daje suprotne izjave o transfer politici Bayerna. "Te izjave su gozba za medije, posebno tabloide. Neki, uključujući trenera, dali su nerazumne izjave, jer ne bi trebalo govoriti da imamo slabašan tim i da nam je sastav skroman. Ne bih se složio s tim".

Prema riječima Hoenessa, neće biti "ofanzivnih transfera" u narednom prijelaznom roku, a ističe da bi se u timu trebala više davati šansa mladim igračima iz omladinskog pogona Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hoeness i Rummenigge spremni su i dalje da donose velike odluke, ma koliko one bile teške. Podsjeća se na trenutak kada su smijenjeni Salihamidžić i Kahn, a sve zbog toga što su obojicu smatrali krivima za očajan kraj prošle sezone. Sve to zbog toga jer je dvojac imenovao iznenada Thomasa Tuchela umjesto Juliana Nageslamanna.

Hoeness je rekao da će se ponovo povući kada klub bude "vraćen na put uspjeha" i smatra da bi se to trebalo dogoditi veoma brzo.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi