Usred prenosa utakmice objavljene vijesti koje su navijače bavarskog tima bacile u trans

Vraća se!

Usred prenosa utakmice objavljene vijesti koje su navijače bavarskog tima bacile u trans

Edmir Škorić

Bayern je sinoć u Kopenhagenu slavio nakon preokreta sa 2:1 i sa maksimalnih šest bodova otvorio Ligu prvaka.

Nije bilo sve idealno za goste iz Minhena na gostovanju u Danskoj, gdje je domaćin neočekivano poveo u drugom dijelu, kada je Lucas Lerages u 56. minuti matirao Svena Ulreicha, ali su Jamal Musiala u 67. i rezervista Mathys Tel u 82. donijeli preokret i vrijedna tri boda.

Heroj Bavaraca na kraju je bio čovjek koji je imao dosta kritika prošlog vikenda zbog očajnog nastupa protiv Leipziga u 2:2 remiju, Sven Ulreich, koji je u 96. minuti sjajnom odbranom u Danskoj sačuvao tri boda gostima.

Nakon prve pobjede 4:3 protiv Manchester Uniteda, Bayern vodi u grupi A sa šest bodova, sa dva boda prednosti ispred Galatasaraya, koji je u Manchesteru neočekivano pobijedio u drugoj utakmici u grupi sa 3:2.

I dok su pratili utakmicu svog voljenog tima iz Kopenhagena na TV-u, navijačima Bayerna saopštene su sjajne vijesti.

Oglasi

Naime, komentator utakmice njemačkog TV kanala koji je prenosio meč Lige prvaka objavio je kako će nakon reprezentativne pauze na golu Bayerna biti Manuel Neuer. Očekuje se da iskusni Nijemac stane na gol već protiv Mainza, a gledaćemo ga potom u duelu s Galatom.

Dugo je Neuer izbivao zbog povrede koju je zadobio na skijanju prošle zime, ali konačno se oporavio i on će naravno biti veliko pojačanje za njemačkog prvaka.

Amazonov komentator Sebastian Hellmann je kazao: "Saznali smo da je ovo posljednja utakmica Lige prvaka bez Manuela Neuera. Trebao bi se vratiti nakon međunarodne pauze".

To je naravno oduševilo sve navijače Bayerna, a kasnije je sportski direktor Bavaraca Christoph Freund to i potvrdio i poručio da postoje realne šanse da Neuer bude na golu već protiv Mainza nakon što se okonča reprezentativna pauza.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sljedeći meč Bayerna čeka u nedjelju (8.10.2023. u 15.30 sati) u Bundesligi na domaćem terenu protiv SC Freiburga. U Ligi šampiona, tim Bayerna će krajem oktobra odmjeriti snage sa ekipom Galatasarayja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti