Tuchel: Gotovo je, čestitke Bayeru na tituli

Bavarci se predali

Tuchel: Gotovo je, čestitke Bayeru na tituli

Edmir Škorić

Trener minhenskog Bayerna Thomas Tuchel odustao je od borbe za naslov u Bundesligi nakon što je njegov tim danas poražen s 2:0 u Minhenu od Borussije Dortmund.

Prije njemačkog derbija, vodeći Bayer je igrao s Hoffenheimom, a iako ej gubi do same završnice s 1:0, okrenuo je rezultat i slavio s 2:1.

Očito je sve to ostavilo traga i na moral fudbalera Bayerna, koji su potom doživjeli poraz od Borussije sa 2:0. Sada je Bayer sedam kola prije kraja došao na čak 13 boova prednosti i čini se da je pitanje prvaka riješeno.

To je sada priznao i sam trener Bayerna Tuchel, koji je iskoristio priliku da Apotekarima čestita na historijskom naslovu prvaka Njemačke.

"Čestitam Bayer Leverkusenu", bile su riječi koje je Tuchel kratko izgovorio nakon utakmice za Sky Germany, samo nekoliko sati nakon što je neporaženi vodeći Bayer Leverkusen preokrenuo rezultat protiv Hoffenheima.

Oglasi

Na pitanje je li utrka za naslov gotova, Tuchel je odgovorio "naravno", rekavši da je "vrlo jasno" da će Xabi Alonso osvojiti svoj prvi naslov u Bundesligi.

"Nakon današnje utakmice nema se puno toga za reći", rekao je Tuchel koji će na ljeto napustiti Bayern.

I iskusni fudbaler Bayerna Thomas Muller je priznao da je gotovo. "Nisam profesor matematike i nisam računao, ali ako ćemo iskreno, to se čini nemogućim", izjavio je čovjek koji je s Bayernom osvojio 12 naslova prvaka Njemačke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bavarcima sada ostaje da se fokusiraju na Ligu prvaka, gdje ih u aprilu očekuje dvomeč četvrtfinala sa Arsenalom, dok će Bayer protiv West Hama igrati četvrtfinale Evropske lige.

Ova sezona za Bayern je bila pravi očaj. Izgubili su meč Superkupa Njemačke, rano ispali iz Kupa, a sada se oprostili i od titule. Jedino što ostaje je borba za trofej u Ligi prvaka, ali neće biti lako u takvoj konkurenciji pored Manchester Cityja, Reala, PSG-a, Barcelone, Arsenala...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Gotovo je odavno bilo , a sad će arsenal i tu je gotovo
1 1
Baron22
Mr.guli.glupane sta ti kažeš hahahaha daj nema neku hihihih glupane
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi