Panika u Minhenu zbog ISIL-a: Objavljena slika na kojoj se vidi nišan usmjeren na Allianz-Arenu

Počeo je derbi, ali strah postoji

Panika u Minhenu zbog ISIL-a: Objavljena slika na kojoj se vidi nišan usmjeren na Allianz-Arenu

Edmir Škorić

U subotu od 18:30 sati počeo je veliki njemački derbi na Allianz-Areni između Bayerna i Borussije Dortmudn, ali nikom nije svejedno na stadionu.

Značajan fudbalski događaj ne samo u Njemačkoj već i u Evropi zasjenila je neugodna vijest. Prema nekoliko medijskih izvora povezanih s ISIL-om, predstavnik terorističke grupe Sarh al-Khilafa jutros je objavio sliku koja možda ukazuje na sljedeću metu terorista.

Fotografija prikazuje stadion Bayerna, Allianz Arenu, s nišanom usmjerenim prema ljudima u blizini.

Lokalna policija odmah je procijenila ovu prijetnju. Vlasti su procijenile situaciju i, prema njihovom mišljenju, trenutno nema znakova akutne opasnosti.

Ipak, policijski nadzor će biti pojačan. Ranije je bilo predviđeno da u održavanju reda i sigurnosti bude uključeno 100 djelatnika hitne službe, no sada će se njihov broj povećati uključivanjem dodatnih službenika.

Oglasi

Predstavnici Bayerna izjavili su da blisko sarađuju s vlastima i policijom koja se bavi ovim slučajem.

"Službenici su intenzivno procijenili situaciju. Trenutno nema naznaka ozbiljne opasnosti. Međutim, policijska nazočnost bit će pojačana na današnjoj poslijepodnevnoj utakmici. Oko 100 pripadnika hitnih službi trebalo je biti na mjestu, ali sada će biti pojačan dodatnim agentima ", kaže glasnogovornik minhenske policije kojeg citira T-Online.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern nema pravo na kiks, budući da sada zaostaje čak 13 bodova za vodečim Bayerom, iako je pitanje može li današnja pobjeda biti do pomoći jer je samo pitanje trenutka kada će Apotekari pod vodstvom Xabija Alonsa proslaviti titulu.

Bayer je danas gubio kod kuće od Hoffenheima sa 1:0 do samog finiša, ali onda preokrenuo i slavio s 2:1. Današnji meč na Allianz-Areni od posebne je važnosti za Boussiju koja se bori za plasman u Ligu prvaka i dobro joj je došao kiks Leipziga protiv Mainza (0:0).

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

guliy
Kaze se anripropaganda nepismeni bolesnik iz Zivinica HAHAHHAHAAHHAAHAHAHAHAHHAAAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHA
2 1
Baron22
Guli glupane 0 -2 jel ti kod mame loša sezona nako pitam......hahahaha hahahaha glupane
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi