Bild: Postoje samo dva kandidata za trenera Bayerna, obojicu ih Max Eberl podjednako obožava

Traži se Tuchelov nasljednik

Bild: Postoje samo dva kandidata za trenera Bayerna, obojicu ih Max Eberl podjednako obožava

Edmir Škorić

Intenzivno rukovodstvo Bayerna radi na pronalasku novog trenera, a i dalje nije poznato ko će od ljeta sjediti na klupi najtrofejnijeg njemačkog kluba.

Thomas Tuchel i Bayern postigli su dogovor ranije da se raziđ na kraju sezone. Sezona pod Tuchelom bila je užasna, jedino dobro je ono što se napravilo u Ligi prvaka, budući da je tim nedavno izborio polufinale gdje će igrati protiv Real Madrida.

No, najviše se žali zbog kraja bundesligaške dominacije, pa je sada novi prvak Bayer Leverkusen. Bayern je također ostao i bez Kupa, a izgubio je još prošlog ljeta utakmicu Superkupa Njemačke.

Tuchel će otići bez obzira kako se završi sezona i šta se dogodi u Ligi prvaka, ali je i dalje nejasno ko će umjesto njega. U jednom trenutku je izgledalo da će Julian Nagelsmann ponovo biti trener Bayerna, ali je on produžio ugovor sa Njemačkom i ostaje selektor i nakon Eura.

Zinedine Zidane je također bio "veoma blizu", ali njemački Bild tvrdi da se sada razmatraju samo dvije opcije i da su obojica trenera privlačni novom sportskom direktoru Maxu Eberlu.

Oglasi

Kandidati su Unai Emery i Roberto De Zerbi, a Bild konstatuje da je Španac "malčice bliže" klupi Bavaraca.

Ovaj 52-godišnjak trenutno je glavni trener Aston Ville u Premier ligi i na putu je za Ligu prvaka s Vilenjacima. Klub je nakon 33 odigrana kola na četvrtom mjestu tabele i jedno je od najvećih iznenađenja aktuelne otočke sezone.

Emery je također već dokazao da je vrhunski međunarodni trener. Sa Sevillom je tri puta osvojio Evropsku ligu od 2013. do 2016. godine. Zatim je preuzeo PSG (2016.-2018.). Emery je također bio pod ugovorom s Arsenalom gotovo 1,5 godinu.

No, Bayernu neće bti lako doći do Emeryjeva potpisa. Razlog? Prema pisanju Skyja, trener se osjeća ugodno u Engleskoj i želi ostati na klupi ekipe iz Birminghama, naročito ako se izbori Liga prvaka.

Što se De Zerbija tiče, on također radi u Premier ligi odličan posao sa Brightonom, a pored njih dvojice i dalje se kandidatima smatraju i Zidane i Ralf Rangnick, iako Bild uvjerava da su ili Emery ili De Zerbi naredni trener njemačkog velikana.

Oglasi

I legendarni Lothar Matthaeus je Bavarcima predložio Emeryja. "Ja bih uzeo Unaija Emeryja iz Aston Ville. Čovjek tamo radi sjajan posao", govori Matthaus i dodaje:

"Ima ogromno iskustvo na internacionalnom nivou. Osvajao je titule sa Sevillom, govori engleski jezik, može i njemački naučiti, ali ionako svi igrači govore engleski."

"Ne postoji dakle jezička barijera. Emery bi također donio svježinu u tim, bio bi novo lice u Bundesligi i uklopio bi se jako dobro u Bayern", navodi Matthaus.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Direktor Bayerna Max Eberl saopštio je kako je proces imenovanja novog trenera u završnoj fazi i da se nadaju kako će odluka biti saopštena veoma brzo.

"To je u završnoj fazi. Nadam se da će uskoro biti sve zvanično", rekao je Eberl i zatim je dodao da njemački jezik nije nikakva prepreka u izboru.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupsonn
Nek dovedu Netanahya iz Izraela ..prijateljske zemlje im.. ionako je bayern cionisticki klub..cionist ga osnovao..a svi podrinjci navijaju za njega ..ironija
1 2
user1713710627
Vi barona možete samo blokirati , pricajte sta hoćete nemate trenera , doce neki polovnjak koji će da uci posao jer ste zakasnili svojom politikom.alonso vas odbio , zizu neće , pa i ostaje vam sirotinja ili daj šta daš ...ode Davies , upitan musiala ,kimih , ložite se vi na union Berlin , na polufinale titula nema pogotov lige prvaka . Imate tu Bundesligu inače u evropi vas čeka suša dugi niz godina !!!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi