Lothar Matthaus predložio trenera Bayernu: "S njim imate sve"
Legendarni fudbaler ima prijedlog za Bayern (Foto: Markus Ficher / AFP)

Kratko i jasno

Lothar Matthaus predložio trenera Bayernu: "S njim imate sve"

Midhat Šljivak

Bayern Minhen u potrazi je za novim trenerom nakon što su donijeli odluku o rastanku s Thomasom Tuchelom. Potraga ne ide tako lako, dosta je onih koji su odbili Bavarce, a čuveni Lothar Matthaus ima prijedlog za rukovodstvo kluba. On se zove Unai Emery.

Minhenski Bayern nije uspio angažovati Xabija Alonsa kao ni Juliana Nagelsmanna, koji su slovili kao ozbiljni kandidati za klupu bavarskog kluba. Obojica su odlučili ostati na svojim trenutnim poslovima.

Bayern je tako došao u poprilično neugodnu situaciju u izboru novog trenera. S klubom se sada povezuju Sebastian Hoeness, Roberto De Zerbi i Ralf Rangnick, a na ovu temu se odlučio oglasiti i legendarno Lothar Matthaus.

On je rukovodstvu bavarskog velikana odlučio dati svoj prijedlog za novog trenera. Smatra da je Španac Unai Emery pravi izbor za Bayern.

"Ja bih uzeo Unaija Emeryja iz Aston Ville. Čovjek tamo radi sjajan posao", govori Matthaus i dodaje:

Oglasi

"Ima ogromno iskustvo na internacionalnom nivou. Osvajao je titule sa Sevillom, govori engleski jezik, može i njemački naučiti, ali ionako svi igrači govore engleski."

"Ne postoji dakle jezička barijera. Emery bi također donio svježinu u tim, bio bi novo lice u Bundesligi i uklopio bi se jako dobro u Bayern", navodi Matthaus.

Max Eberl: "Uskoro ćemo dobiti trenera"

Direktor Bayerna Max Eberl saopštio je kako je proces imenovanja novog trenera u završnoj fazi i da se nadaju kako će odluka biti saopštena veoma brzo.

"To je u završnoj fazi. Nadam se da će uskoro biti sve zvanično", rekao je Eberl i zatim je dodao da njemački jezik nije nikakva prepreka u izboru.

Oglasi

"Nema potrebe da govori njemački, ali trebao bi znati barem engleski. Ne znam da li recimo Zidane govori engleski jezik. Nisam siguran."

Govorio je o odluci Juliana Nagelsmanna da ostane na mjestu selektora Njemačke. Tvrdi da sjajni stručnjak nije odbio klub.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ne bih to nazvao odbijanjem. Jasno je da moramo razgovarati s trenerima, to je bio slučaj s Julianom, ali nismo se našli u završnoj fazi. Njegov otkaz prije godinu dana za njega je još svježa rana i to je razumljivo", istakao je Eberl.

Ko će na klupu bavarskog velikana trebali bismo saznati do kraja aprila.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi