Novi preokret u Minhenu, ali sada je gotovo - Thomas Tuchel potvrdio da odlazi iz Bayerna!
FOTO: EPA

Nisu se dogovorili

Novi preokret u Minhenu, ali sada je gotovo - Thomas Tuchel potvrdio da odlazi iz Bayerna! · Zvanično

Esmer Oštraković

Prije samo dva dana činilo se da će Thomas Tuchel i naredne sezone ostati na klupi Bayerna iz Minhena, ali sada je jasno da od toga nema ništa i da on na kraju sezone odlazi iz kluba.

Iako su i neki od ključnih igrača poput Neuera, Kanea i Mullera pokušali nagovoriti Tuchela da ostane, na kraju im to nije pošlo za rukom i sjajni trener će od naredne sezone biti trener nekog drugog kluba.

Činilo se prije dva dana da je dogovor između rukovodstva Bayerna, te Thomasa Tuchela postignut, te da su nakon brojnih neuspješnih pokušaja čelnici Bayerna pronašili trenera za narednu sezonu.

Nakon što su ranije ove godine dogovorili odlazak Tuchela probali su čelnici Bayerna da dovedu Xabi Alonsam ali odlučio je sjajni Španac da ostane u Bayer Leverkusenu.

Poslije toga su se redali novi kandidati, ali redale su se i odbijenice za upravu Bayerna. Rangncik, Flick i mnogi drugi treneri su kontaktirani, ali niko od njih nije prihvatio ponudu.

Oglasi

Odlučili su iz uprave Bayerna da ponovo sjedu za stol sa Tuchelom i da mu ponude produženje saradnje i činilo se da sve ide u pozitivnom smjeru. Sve do jutros.

Tuchel je jutros izašao na press konferenciju, te je jasno rekao da ne ostaje na klupi Bayerna.

"Ovo je moja zadnja press konferencija kao trenera Bayerna. Bilo je razgovora, ali nismo se dogovorili. Odluka iz februara je konačna", rekao je Tuchel.

Thomas Tuchel je vodio Bayern u ukupno 60 utakmica uz učinak od 37 pobjeda, osam remija i 15 poraza. Prošle sezone osvojio je Bundesligu.

Šta dalje za Bayern?

Pitanje je šta će čelnici Bayerna sada uraditi i koga će kontaktirat da postane novi trener.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon što ih je odbio Xabi Alonso, probali su da dovedu Nagelsmanna, ali i on je odlučio da ne želi da se vrati u Bayern, te je ostao selektor reprezentacije Njemačke.

Probali su zatim sa Rangnickom, činilo se da su blizu dogovora, ali sve je ponovo propalo. Povezivali su se sa ovim klubom i De Zerbi, Mourinho, pa čak i Zidane, ali niko od njih neće sjesti na klupu Bayerna.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi